Més futbol

Eleccions sota sospita

El 22 de maig del 2022, els clubs catalans van ser citats a les urnes per escollir el president de la Federació Catalana de Futbol, amb Joan Soteras, Juanjo Isern, Àlex Talavera i Pep Palacios com a candidats. Soteras aspirava a allargar el seu pas per la presidència, que ocupava des del 2018, i els altres volien rellevar-lo. Finalment, Soteras va ser reelegit amb només 396 dels 1.041 vots emesos, seguit d’Àlex Talavera (370). El factor que va afavorir aquesta victòria va ser la divisió de vots entre els tres rivals, ja que tots junts van obtenir ni més ni menys que 631 vots. És a dir, més del 60%. Aquestes eleccions, però, no acabarien tenint validesa. El Tribunal Català de l’Esport va dictaminar que calia repetir les votacions després de detectar 175 vots nuls. D’aquesta manera, l’òrgan judicial va resoldre favorablement el recurs que havia presentat Àlex Talavera.

Les eleccions es van repetir el 13 de febrer del 2023, un altre cop amb victòria, aquest cop més contundent, de Soteras respecte a Juanjo Isern (503 a 335 vots). Aquests comicis, però, han seguit el mateix camí i han acabat en el focus judicial per una querella presentada per Isern per irregularitats en alguns punts de votació. Isern va ser derrotat en alguns dels territoris, però va sumar més vots que Soteras en d’altres, com Tarragona i el Penedès.

Soteras sempre ha reivindicat la seva victòria en les eleccions i ha estat crític amb les acusacions d’irregularitats. Creu que tenen com a objectiu desestabilitzar la seva directiva actual. Sigui com sigui, ara, un any després de la repetició electoral, les segones eleccions també estan sota sospita i sota investigació judicial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)