Més futbol

Una convocatòria d’altura

Selecció. Les blaugrana Marta Torrejón i Gemma Font, a més de Leila Ouahabi i Vicky Losada, figuren en la llista de 20 futbolistes per a l’amistós contra el Paraguai el diumenge 7 d’abril

Cinc anys després, la selecció catalana absoluta femenina tornarà a disputar un partit. Serà aquest diumenge, 7 d’abril, a les 12 h a l’estadi municipal de Palamós, amb capacitat per a més de 3.600 espectadors, contra el Paraguai. Ho farà amb un equip molt diferent del que es va enfrontar a Xile el 21 de gener del 2019, quan Catalunya es va emportar la victòria en la tanda de penals (4-2) al camp municipal de l’Hospitalet de Llobregat. La primera novetat serà a la banqueta, ja que Xavi Llorens, amb una llarga trajectòria en el màxim nivell del futbol femení català, debutarà com a seleccionador després d’assumir el càrrec el 2020, agafant el relleu de Natàlia Arroyo. Al terreny de joc, només repetirà Cristina Baudet. Tota la resta són cares noves.

Aquest amistós contra el Paraguai cau enmig d’una concentració amb partits de classificació per a l’Eurocopa del 2025. Per tant, no ha estat gens fàcil confeccionar una convocatòria formada per 20 futbolistes i que va donar a conèixer ahir al migdia Xavi Llorens en l’acte de presentació que es va celebrar a la sala d’actes de la seu central de la Federació Catalana de Futbol. La llista la conforma una barreja de joventut i veterania. Entre totes elles, destaca la presència de les blaugrana Marta Torrejón i Gemma Font, a més de jugadores històriques del futbol català com són Vicky Losada i Leila Ouahabi, ara en el Brighton i el Manchester City, respectivament. El Llevant les Planes, juntament amb el Sevilla, és l’equip que més futbolistes aporta, amb Berta Bou, Cristina Baudet, Laura Martínez i Irina Uribe. Del conjunt andalús hi ha Esther Sullastres, Débora García, Eva Llamas i Arola Aparicio. També han estat convocades Queralt Torradeflot, Judit Pablos, Emma Ramírez, Meritxell Martorell, Paola Soldevila, Maria Llompart, Fatou Kanteh i Zaira Flores.

El seleccionador català, que va explicar que fins “mitja hora abans de la presentació” no havia pogut “tancar la llista definitiva”, va confessar que l’han sorprès les “ganes de les futbolistes per jugar aquest partit”, del qual assegura: “Competirem perquè les jugadores que han pogut venir ho fan amb alegria i ganes.” Xavi Llorens també va destacar el nivell de la selecció catalana: “Podríem jugar contra Espanya si tinguéssim totes les jugadores. El futbol femení català no s’acaba amb Alexia ni amb Aitana. Tenim unes futbolistes catalanes molt competitives.” El seleccionador també va explicar que dissabte, el dia abans del partit, faran un entrenament perquè les futbolistes es coneguin.

Les entrades per a aquest duel encara es poden adquirir al web de la Federació Catalana de Futbol, a un preu de 3 euros. La recaptació anirà íntegrament a la campanya Guapes i valentes, de la Fundació Oncolliga Girona.

LES REACCIONS

Podríem jugar contra Espanya si les tinguéssim totes. Tenim unes futbolistes catalanes molt competitives
Xavi Llorens
tècnic de la selecció catalana

OBJECTIU BENÈFIC

Tots els beneficis aniran destinats a la Fundació Oncolliga Girona a favor de la lluita contra el càncer
Esther Sullastres
(Sevilla)
Gemma Font
(Barça)
Marta Torrejón
(Barça)
Débora García
(Sevilla)
Eva Llamas
(Sevilla)
Berta Bou
(Llevant les Planes)
Emma Ramírez
(R. Sociedad)
Meritxell Martorell
(AEM)
Leila Ouahabi
(Manchester City)
Paola Soldevila
(Vila-real)
Zaira Flores
(Eibar)
Vicky Losada
(Brighton)
Maria Llompart
(Vila-real)
Queralt Torradeflot
(Europa)
Cristina Baudet
(Llevant les Pl.)
Laura Martínez
(Llevant les Pl.)
Fatou Kanteh
(Vila-real)
Arola Aparicio
(Sevilla)
Irina Uribe
(Llevant les Planes)
Judit Pablos
(Espanyol)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)