Nàstic

El Nàstic va de més a menys i cau derrotat en els últims minuts (2-1) a Montilivi

Jandro (84'), el líder del Girona, va fer el 2-1 amb els grana amb deu des del 71'

En una bona primera meitat, Mairata (10') havia igualat el gol marcat per Peragón (7')

Al final, Eloy Gila podria haver evitat la primera derrota en un mes

EL MILLOR La primera part
El Nàstic va dominar i va jugar amb criteri.
EL PITJOR La davallada
Pitjor en la segona part, l'expulsió el va rematar.

El Nàstic va sortir ahir de Montilivi amb la sensació amarga de tres punts perduts en un partit en què va dominar en diverses fases, sobretot en una bona primera meitat, però que va acabar perdent perquè després del descans va disminuir el ritme –més lluny de l'àrea rival–, perquè el Girona va ser més efectiu i perquè l'expulsió de Mairata en el minut 71 el va acabar de fondre. El mateix central mallorquí havia fet el gol de l'empat (10') quatre minuts després del gol inicial dels gironins, obra de Peragón (7'). El primer temps va transcórrer amb la pilota en poder dels tarragonins, però la segona va estar marcada per un creixent descontrol i per un Nàstic en recaiguda física, aguditzada per la vermella vista per Mairata. Després, Jandro, el líder del Girona en la construcció ofensiva, va fer el gol de la victòria local (84'). Tot i estar mig mort, el Nàstic encara hauria pogut empatar en l'últim moment, en una acció d'Eloy Gila però que no va poder evitar la primera derrota grana després de quatre partits. En espera de la visita d'avui del Recre al camp del Betis, la zona de permanència es manté a prop, a dos punts de distància.

La mobilitat de Morán –jugant a la dreta però centrant-se per buscar la pilota– i la situació del debutant Felipe Sanchón, molt actiu, al costat de Rubén Navarro en punta eren els principals arguments del Nàstic, que va començar dominant. No trigava l'equip grana a plantar-se a la zona de perill i era pacient a l'hora de buscar la millor opció per fer l'última passada. El Nàstic, però, va veure com el Girona només necessitava una jugada i tres passades ràpides per superar la seva defensa i fer el primer gol del partit. Jandro va fer una assistència en diagonal trencant la defensa i Chechu, a la dreta, va centrar a la primera per aprofitar la situació avantatjosa de Peragón, que no va fallar. El Girona és un rival complicat si té el resultat a favor, però el Nàstic va tenir la sort de no trigar a empatar, en una falta servida per Morán i rematada de cap, al segon pal i amb poc angle, per Mairata. El Nàstic havia tornat a posar les coses a lloc i reiterava el domini dels primers minuts. Trobava espais entre línies per combinar, les bandes l'oxigenaven i les imprecisions del Girona feien la resta. Tot i això, la lentitud de Rubén Navarro i la falta de clarividència en l'última jugada li restaven verí. El Girona, mentrestant, anava a remolc i es refiava dels contraatacs comandats per Jandro per portar perill. L'última acció abans del descans va definir la primera part: llarga possessió grana, irrupció de Morán entre línies i passada perillosa per a Felipe, tallada.

La segona part, en canvi, no va tenir un dominador clar. El Girona s'hi sentia més còmode i el Nàstic s'anava allunyant de l'àrea rival i de la possessió de la pilota. Els canvis constants en la segona línia atacant grana no donaven els fruits esperats i els tarragonins atacaven més a batzegades que amb continuïtat i sense tantes associacions com en la primera part. Mairata, sòlid últimament, va fallar en una passada enrere a Rubén, va haver de fer falta a Peragón i va ser expulsat. El que li faltava, a un Nàstic que s'estava fonent i que va veure com l'exgrana Jandro, amb un gol marca de la casa, va sentenciar.