2a divisió A

Un correctiu alliçonador

Sabadell. L'equip arlequinat cau contra un Deportivo molt eficient, que va aprofitar un gol de Borja tot just després de la represa (47') per imposar el seu joc i ampliar l'avantatge

deportivo3

sabadell0

La golejada de la primera jornada contra el Mallorca feia que l'afició del Sabadell acudís ahir a la Nova Creu Alta expectant, amb la il·lusió de tornar després cap a casa amb una altra alegria. Tothom era conscient que repetir la fita era molt i molt difícil, però ben poca gent s'esperava que al final el seu equip acabaria rebent un correctiu. El Dépor, però, va donar una lliçó de futbol pragmàtic en la segona part, fet que li va permetre superar uns arlequinats erràtics, que van sucumbir després d'un primer temps correcte. L'encert de Borja i d'Arizmendi va dictar sentència.

El Sabadell va decidir que deixar jugar el Deportivo no era la millor opció i, així, va agafar la batuta del partit en els primers minuts, contra un rival expectant i ben replegat. Els arlequinats, això sí, van aconseguir trencar la línia defensiva blanc-i-blava en més d'una ocasió, sobretot amb pilotes llargues des del darrere. Així, de fet, van arribar les dues úniques oportunitats clares que els de Salamero van tenir en la primera part. En el 6' ho va intentar Gato, que es va plantar davant de Lux, però va xutar massa fluix. Després d'aquesta arribada van haver de passar vint minuts perquè succeís alguna cosa a la gespa. L'acció següent va ser la més clara: una rematada d'Aníbal que el porter va refusar als peus de Gato. L'extrem alacantí ho va aprofitar per encanonar la porteria, però Kaká va treure la pilota sobre la mateixa línia de gol. Amb el pas dels minuts, el domini arlequinat es va esvanir i el Dépor va agafar les regnes del partit, sense tenir profunditat. Tot i això, els visitants van tenir una ocasió claríssima en una pèrdua de pilota de Cristian que va acabar als peus de Borja. El davanter, però, va xutar al pal de la porteria de David de Navas (32'), que va acabar blocant la pilota en l'última arribada abans del descans.

Mala manera de despertar-se

Tal com va passar fa vuit dies a El Toralín, el Sabadell va sortir a la gespa adormit i es va despertar en el 47' amb una clatellada. I és que Borja va aprofitar una greu errada defensiva de Cristian per agafar la pilota, plantar-se a la frontal i batre De Navas amb un xut molt precís. La garrotada encara hauria pogut ser més forta si cinc minuts després el porter arlequinat no hagués estat salvador refusant dues rematades consecutives de Laure i Borja.

Amb el 0-1 el Dépor va acaparar la possessió contra un Sabadell nerviós i erràtic que no va tenir la profunditat necessària per generar perill a la porteria visitant. I això que Salamero va moure fitxa intentant canviar alguna cosa: primer va fer entrar Collantes i, poc després, va alinear Martí Crespí i va començar a jugar amb una defensa de tres. El resultat, però, no va ser l'esperat, ja que els vallesans, poc intensos, van encaixar el segon en el 74'. Borja, un altre cop, va aprofitar una bona assistència d'Álex Bergantiños per batre De Navas amb una canonada potentíssima i creuada.

El segon gol va deixar força tocat, per no dir enfonsat, el Sabadell, que va cedir al poder dels corunyesos a dalt. Així, el 0-3 no va trigar a arribar. Concretament quatre minuts. L'encarregat de fer-lo va ser Arizmendi, que va culminar amb molta qualitat una bona triangulació amb Rudy en un d'aquells contraatacs de manual. El correctiu encara hauria pogut ser més gran, ja que, en el 85', el mateix Rudy, que ahir va desbordar tothom, va enviar un xut al pal després d'una jugada individual magistral. Amb tot, no hi va haver temps per a res i el Sabadell va encaixar la segona derrota consecutiva. Hi ha encara molts deures per fer.

SABADELL: De Navas; Cristian, Kiko Olivas, Carlos Hernández, Barral (Martí Crespí, 70'); Longás (Antonio Gómez, 79'), Ruper, Llorente; Gato, Aníbal i Sotan Tanabe (Collantes, 57'). DEPORTIVO: Lux; Laure, Kaká, Insúa, Luisinho; Álex Bergantiños, Juan Domínguez; Arizmendi. Culio (Juan Carlos, 76'), Rudy (Bicho, 89'); i Borja (Luis Fernández, 84'). GOLS: 0-1 (47') Borja. 0-2 (74') Borja. 0-3 (78') Arizmendi. ÀRBITRE: Ocón Arraiz. T.G.: Als locals Ruper, Longás, Antonio Gómez i Llorente; i als visitants Culio i Luisinho. PÚBLIC: 4.612 espectadors a la Nova Creu Alta, on es va guardar un minut de silenci en memòria de l'exentrenador del Sabadell José Luis Montes.
Hem patit en la primera mitja hora, però després ens hem posicionat i ens hem imposat
Fernando Vázquez
ENTRENADOR del deportivo
Hem de corregir moltes coses: el que fem bé ho fem molt bé, però ens passa el mateix a la inversa
Javi Salamero
Entrenador del sabadell
En la primera part hem estat bé, però en la segona hem donat moltes facilitats. Ens ha faltat tensió i, a partir del 0-1, hem anat a remolc

Un onze amb dos retocs

Javi Salamero va introduir un parell de canvis en l'onze d'ahir respecte al que havia jugat en les dues primeres jornades. El fet que Juanjo Collantes tingués molèsties va propiciar l'entrada de Gato en l'onze. D'altra banda, Toni Lao també va seure a la banqueta i el seu lloc al lateral dret el va ocupar Cristian, que va cedir la plaça de pivot a Ruper. El migcampista navarrès, que va ser titular per primera vegada, va estar força participatiu i atent durant el primer temps, quan el Sabadell va fer el seu millor joc. D'altra banda, en la segona part, Javi Salamero va fer debutar Martí Crespí, que tot just ha aterrat aquesta setmana al Vallès. El central va haver de patir de valent en els contraatacs del Deportivo. Amb tot, ahir va quedar força palès que falta alguna alternativa a dalt. I és que, amb la baixa d'Edgar, no hi havia cap punta en el fons d'armari. Salamero ho va remarcar quan se li va preguntar si hi hauria cap incorporació, tot i que manté el discurs que els millors fitxatges seran els jugadors que ara són a la infermeria.