2a divisió A

De penal val el mateix

Sabadell. L'equip de Javi Salamero trenca la mala ratxa amb una victòria treballada contra l'Eibar gràcies a una pena màxima provocada i transformada per Gato en la segona meitat (61')

Eibar0


sabadell1


El Sabadell necessitava ahir la victòria per trencar la mala ratxa i foragitar els primers nervis, i la va aconseguir suant i gràcies a un penal provocat i transformat per Gato en la segona meitat (61'). Al Sabadell li va costar trencar el sistema defensiu de l'Eibar, però a còpia d'intensitat va anar millorant, va trobar el premi buscat i, fins al final, va tenir el partit controlat, a excepció d'un cop de cap en l'últim minut del basc Urko Vera que Nauzet va salvar. De penal, i patint, la victòria també val tres punts, que era el que ahir importava.

La titularitat d'Edgar i el triple pivot al mig del camp amb Juanjo Ciércoles, Llorente i Longás era el més destacat en l'onze inicial de Javi Salamero. L'Eibar ben replegat des de l'inici, tapava forats i dificultava el joc de creació dels arlequinats. A més, portava cert perill, com ara una arribada d'Arruabarrena i un xut alt de Jota. A mesura que avançava el partit, el Sabadell s'anava fent més profund, sobretot gràcies a la participació de Collantes. Tot i això, els locals no es podien despistar al darrere, tal com els va recordar Yuri amb un xut dur que Nauzet va rebutjar amb problemes. El Sabadell, però, tenia més la pilota i, fins al descans, va sovintejar els voltants de l'àrea de l'Eibar, per bé que el perill real el reservava per a l'inici de la segona meitat.

I és que la millora del Sabadell en els últims minuts de la primera part es va mantenir en el començament de la segona i, a més, hi va afegir verí. Primer, mitja Nova Creu Alta va veure gol en un cop de cap de Carlos Hernández de molt a prop i que va sortir fora per molt poc. Després, Edgar, també amb el cap, va rematar desviat. El Sabadell estava a prop del gol, i per acostar-s'hi encara més Salamero va introduir un canvi ofensiu amb l'entrada de Tamudo, que debutava a la Nova Creu Alta, en el lloc de Llorente. Collantes, molt actiu, continuava protagonitzant la major part d'accions ofensives dels vallesans, tot i que la més decisiva va portar la signatura de Gato. L'extrem alacantí va entrar a l'àrea i, amb la pilota dividida, ell i Lillo van aixecar la cama per tocar-la. Com que Gato va ser més ràpid, l'àrbitre va veure falta del defensa de l'Eibar i va xiular penal, tot i que també hauria pogut interpretar que l'arlequinat feia planxa. El mateix Gato, amb cert suspens ja que va fer una paradinha i la pilota va tocar el pal abans d'entrar, el va transformar. El Sabadell havia fet el més difícil, marcar, i ara li calia augmentar la concentració en defensa i evitar els nervis propis d'un equip que es veu a prop d'una victòria important. Era normal, per tant, que el Sabadell fes una passa enrere i que l'Eibar portés més la iniciativa, tot i que l'equip basc es trobava més còmode quan el marcador no li era desfavorable. Amb empenta, els bascos van portar perill, primer amb un xut de Jota que va fer volar Nauzet i, sobretot, amb la rematada de cap d'Urko Vera que el canari va rebutjar. Entremig, el Sabadell també havia estat a prop de la sentència amb dues jugades més de Collantes.

SABADELL: Nauzet, Cristian, Kiko Olivas, Carlos Hernández, Barral, Juanjo Ciércoles, Llorente (Tamudo, 56'), Longás, Gato (Toni Lao, 88'), Collantes i Edgar (Aníbal, 67'). EIBAR: Rivas, Lillo, Añibarro (Arregi, 80'), Albentosa, Yuri, Eizmendi (Diego Jiménez, 63'), Diego Rivas, Navas, Morales, Jota i Arruabarrena (Urko Vera, 56'). GOLS: 1-0 (61') Gato, de penal. ÀRBITRE: Trujillo Suárez. T.G.: Al local Juanjo i als visitants Jota i Yuri. PÚBLIC: 2.615 espectadors a la Nova Creu Alta de Sabadell.
Me'n vaig amb la mosca rere l'orella amb la jugada del penal. Podia haver guanyat qualsevol
Gaizka Garitano
ENTRENADOR DE L'EIBAR
Ens ha costat molt trobar espais i línies de passada, tot i que ells no ens han inquietat gaire
Javi Salamero
ENTRENADOR DEL SABADELL
L'objectiu era guanyar i, si no, fer tot el possible per guanyar. Els tres punts ens han de donar confiança de cara al futur

Triomf després de quatre ensopegades

Un sol punt en els tres últims partits de lliga i l'eliminació en la copa contra Las Palmas feien que ahir el Sabadell arribés amb certes urgències al partit contra l'Eibar. La victòria va permetre millorar el panorama i mig oblidar els dos últims partits a la Nova Creu Alta, en què els rivals havien marcat tres gols. El Deportivo, en la lliga, va guanyar 0-3 i Las Palmas, en la copa, 1-3. Entremig hi havia l'empat al camp de l'Alavés –el partit més positiu del cicle– i, abans, la derrota a Ponferradina. Així, la victòria d'ahir contra l'Eibar és tot just la segona de la temporada. La primera va ser la golejada del debut contra el Mallorca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)