Girona

Javi López per Ricardo

El Girona va embastar ahir un acord amb l'extècnic del Nàstic i de cinc equips més a 2a A després de comunicar a Ricardo Rodríguez que la seva etapa a Montilivi s'havia acabat

El club entén que les sensacions que transmet la plantilla demanaven a crits la destitució

A Montilivi, ahir va ser un dia de corredisses disfressat d'aparent normalitat. Al vespre, però van acabar saltant totes les alarmes i es va produir un efecte dominó: Ricardo Rodríguez va ser acomiadat i la porta de Montilivi es va obrir per a un altre tècnic, Javi López, amb experiència a segona A en sis clubs diferents però sense equip des del desembre del 2011. I la sacsejada que hi va haver en la primera plantilla afectarà el filial si el seu tècnic, Arnau Sala, accepta tornar a fer el salt al primer equip com a ajudant de Javi López (ja ho havia estat de Raül Agné, el curs del títol de segona B i el primer any a segona A).

Ricardo Rodríguez va dirigir la sessió de la tarda (de recuperació per als titulars i més intensa per a la resta) mentre a les noves oficines de l'àrea esportiva, situades a uns 50 metres del terreny de joc, els telèfons treien fum. Oriol Alsina i Sergi Raset ja tenen l'encàrrec de buscar nou entrenador. Al vespre, el club va reunir Ricardo Rodríguez per comunicar-li que no tenia més crèdit i no hi havia marxa enrere. De fet, la idea del club és que Javi López ja s'integri de manera immediata i fins i tot pugui conduir l'entrenament d'avui, que s'ha canviat del matí a la tarda.

A Ricardo Rodríguez –aposta de Sergi Raset a l'estiu– no l'ha condemnat l'eliminació de copa (que el Girona caigui contra un rival de primera és de lògica elemental), però sí la deriva que havia agafat l'equip (2 punts de 15 l'han situat al llindar del descens) i la gestió que el tècnic ha fet del dia a dia en les darreres setmanes. Amb canvis de rumb constants en el sistema de joc, queixes per les mancances de la plantilla i fins i tot crítiques directes cap a determinats jugadors, Ricardo Rodríguez havia perdut suports i confiança al vestidor.

Cinc mesos després d'arribar a Montilivi, Ricardo ha tancat la seva primera experiència com a màxim responsable d'un equip de la LFP amb un balanç de 5 victòries, 6 empats i 7 derrotes en la lliga i havent arribat fins als setzens de final de copa. A una sola jornada del parèntesi de Nadal, l'asturià és el segon entrenador que no arribarà al gener –després de Cristóbal Parralo, amb un pas molt més breu (9 partits)– des de l'ascens del Girona a segona A.

Ricardo Rodríguez va viure ahir una jornada surrealista. La decisió de fer-lo fora per part del club estava presa, però ell en va ser aliè fins al final de l'entrenament, que va dirigir sense cap incidència després d'haver mantingut una llarga xerrada prèvia amb els jugadors als vestidors amb l'objectiu d'encoratjar-los i intentar unir esforços per treure el Girona del pou. Avui, el tècnic asturià tornarà a Montilivi per acomiadar-se personalment de la plantilla, cosa que ahir no va poder fer. Juntament amb ell marxarà el seu segon, Miquel Àngel Muñoz. El club manté tota la confiança amb el preparador físic, Jordi Balcells i també ha ofert la continuïtat a l'entrenador de porters, Diego Tuero, que va arribar de la mà de Ricardo Rodríguez després de la marxa sobtada d'Eduardo Pérez.

Un altre perfil

El club ha decidit apostar per un entrenador amb un perfil específic que activi uns jugadors que estan entre confosos i acomodats. Per més descompensada que sigui la plantilla, la imatge que està oferint l'equip no és digna del nivell dels futbolistes que té. La falta de competència no hi ha ajudat i Ricardo Rodríguez tampoc s'ha sabut imposar a còpia de caràcter. En aquest context, el club ha prioritzat la contractació d'un tècnic que conegui la segona A i amb capacitat per posar les piles als jugadors, esprémer-los i prendre decisions valentes i, si cal, dràstiques. Agradava Lluís Carreras (a més, té molt bona relació personal amb el futur president, Francesc Rebled), però l'extècnic del Sabadell ho va descartar, i el club va activar una altra via després d'haver sondejat també José Bordalás, un tècnic que era l'antítesi de Carreras.

DOBLE COMIAT

A més de l'asturià, el club també ha decidit prescindir del segon, Miquel Àngel Muñoz

EL COS TÈCNIC

El Girona, en canvi, manté la confiança en el preparador físic i l'entrenador de porters

RELLEU IMMINENT

El nou entrenador del Girona ja serà presentat avui i dirigirà el primer entrenament
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)