Girona

“Va ser molt injust que el Girona no pugés directe”

“Necessita estar a primera; l'exigència és màxima”

“Segur que lluitarà per ser a dalt; de modest, per mi, no en té res”

Per sorpresa, Albert Dorca va veure des de la banqueta el Saragossa-Tenerife, després d'haver jugat de titular tots els anteriors partits de lliga, tot i que Popovic el va elogiar després. El migcampista (Olot, 23-12-1982) torna demà a Montilivi com un dels capitans del Saragossa, amb el qual es va quedar a un pam de l'ascens.

L'impacte d'aquella eliminatòria va ser l'1-4 de Montilivi. Potser ja va ser un pèl enganyós el 0-3?
Crec que sí. Per mi, la primera part a casa va ser de les millors que hem fet. Vam dominar i vam tenir ocasions, però en futbol passa. I remuntar un 0-3 és gairebé impossible, però ho vam fer. Els dos partits que vam fer van ser bons i, sincerament, crec que la classificació va ser merescuda.
Què pensaven abans de la tornada?
Teníem al cap sortir molt forts, marcar aviat i que el Girona no es veiés tan superior, que poguéssim crear dubtes. I va anar rodat. Ens va anar bé arribar a la mitja part amb l'eliminatòria igualada.
Havien parlat del que va passar vuit dies abans a Montilivi contra el Lugo?
No. Tothom sabia com havia anat, però nosaltres estàvem molt pendents de què havíem de millorar. Per mi, vam fer un bon play-off. Hi vam arribar bé, amb ambició.
En la final, i amb 3-1 de l'anada, se'ls va escapar.
Vam viure l'altra cara. Quan faltaven cinc minuts ens van superar. Vam acabar amb la sensació que hauríem pogut pujar. Al final, en un play-off, tots hi arriben amb possibilitats, i es decideix per detalls.
Va ser un drama o el fet d'haver-hi arribat com a sisens ho atenuava?
L'objectiu era pujar, perquè un club com el Saragossa mereix ser a primera. I quan ho tens tan a prop, sembla que hagis fallat. Però mirat des de la distància, va ser difícil tot el que vam fer en un any complicat, amb lesions i una plantilla reduïda. I vam arribar a cinc minuts de primera. També s'ha de valorar i aprendre'n. I tant de bo aquest any celebrem l'ascens.
També seria un bon premi personal.
Sí. Sé que cada vegada és més difícil i ho donaré tot per aconseguir-ho. No hi hauria res millor, després de tants anys a segona A.
El drama gros, i doble, va ser per al Girona.
Va ser molt injust. Per mi, mereixien l'ascens directe, després d'una lliga regular increïble. Fer 82 punts i no pujar sembla que no pugui ser. Una llàstima, perquè m'hauria agradat veure el Girona pujant com a segon i després haver-nos trobat amb el Saragossa. No ha pogut ser, ni ells ni nosaltres. És difícil, però s'ha de tirar endavant.
Per al Girona, no pensar-hi serà impossible?
No ho crec. També els pot servir d'estímul. En moments que no et vagin bé les coses, treure tot el que tens per intentar repetir el que vas viure. Tenen bon equip i segur que lluitaran per ser a dalt.
El veuen candidat a dalt?
Jo el veig un rival molt dur. Té molt bon equip, amb fitxatges experimentats. L'objectiu ha de ser estar a dalt. I si ho van fer l'any passat, amb els retocs, i amb més temps junts, que sempre ajuda, han d'intentar repetir-ho. És un equip a tenir en compte. I, per mi, de modest, no té res.
El Saragossa segur que ha de ser al davant...
Des de l'últim partit de la temporada passada a Las Palmas, tothom té clar que l'objectiu nostre és pujar. El club necessita estar a primera; tothom que ha vingut sap que l'exigència és màxima. Acceptem l'objectiu i ens ho prenem com un repte.
El sorprèn veure Álamo en un lloc tan exigent?
He vist alguns partits i s'hi ha adaptat molt bé. Amb tota la banda lliure per poder pujar, als rivals els costarà aturar-lo. I té molt bona centrada. Defensivament no és el perfil de lateral, però també s'hi està adaptant bé.
Com esperen el Girona?
Esperem un Girona amb moltes ganes de refer-se de la decepció de la temporada passada. Per mi, serà un rival molt complicat. Nosaltres estem en un bon moment, però els partits a Montilivi són molt complicats. No sé si ells jugaran amb ganes de revenja o no, però estic convençut que sortiran al 200%.
Deu estar al cas que Machín ha canviat més d'un cop el 3-5-2 pel 4-4-2.
Ens hi vam fixar. Suposo que vol tenir alternatives diverses. En qualsevol cas, el nostre guió és el mateix i mirarem de fer el mateix. Ser molt intensos, ser dominadors, intentar que ells no agafin el ritme i se sentin còmodes. Si juguen amb tres centrals o amb línia de quatre al darrere, ens és igual.
Recorda el primer Girona-Saragossa per Fires?
I tant. En aquella època, volíem anar consolidant el Girona a segona A, i és el que s'ha aconseguit. El Girona ha crescut molt. Sentir que vol pujar a primera, o que l'objectiu ja és diferent als primers anys, a mi m'agrada moltíssim. Com a exjugador, tant de bo un dia pugui estar a primera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)