Més necessitat que revenja

Quatre mesos després de l'1-4 amb què el Girona va tancar un somni, el Saragossa trepitjarà Montilivi, on els locals no han tingut cap més alegria

La urgència de punts i la sensació que el drama va ser contra el Lugo relativitzen l'esperit de tornar el cop

El Saragossa tornarà a trepitjar dissabte Montilivi, quatre mesos i pocs dies després de protagonitzar-hi una gesta. Els aragonesos, amb un 0-3 en contra de l'anada, van ser capaços d'aixecar l'eliminatòria i aconseguir un 1-4 d'impacte que els classificava per a l'eliminatòria definitiva d'ascens i culminava uns vuit dies d'horror a Montilivi, on el Girona va perdre tota possibilitat d'aconseguir un ascens històric a primera divisió que va tenir més a prop que mai.

L'esperit de revenja, però, és relatiu. D'entrada, perquè els gironins tenen força més mal record del paper que va fer a Montilivi vuit dies abans el Lugo–el pròxim equip que jugarà a Girona–, que sense tenir ja res en joc va frustrar l'ascens directe dels de Pablo Machín amb un gol de Caballero en el temps afegit. El Saragossa, al cap i a la fi, tenia en el play-off la mateixa ambició que els gironins, malgrat que va sortir de La Romareda mig estabornit per l'efectivitat dels blanc-i-vermells. Res a veure amb el partit a Girona, on els aragonesos van arribar al descans amb l'eliminatòria equilibrada (0-3). Amb l'1-4 amb què es va arribar a l'últim quart, Pere Pons va tenir una ocasió d'or, sol davant del porter, però va enviar a fora el xut amb l'esquerra. “No hi penso gaire, però la veritat és que sempre ho tindré allà. Va ser una errada important”, admet el jugador de Sant Martí Vell, ben poc acostumat a tenir ocasions de gol. Un cop aixecada l'eliminatòria, els de Popovic van aconseguir un 3-1 engrescador en l'anada de la final contra el Las Palmas, però van dir adéu a l'ascens per un gol d'Araujo (el 2-0) en el minut 84 de la tornada.

El context mana

Més que per esperit de revenja, el Girona vol els tres punts de demà per començar-se a espavilar, sortir de la zona baixa de la classificació i trencar d'una vegada el malefici a Montilivi, on no ha guanyat cap dels quatre partits de lliga (3 punts de 12 possibles). “La victòria ha d'arribar. Ja vam fer molt bon partit, un dels millors, fa quinze dies contra l'Almeria”, assegura Pere Pons.

El duel de demà (20.15 h) serà el cinquè a Montilivi des que tots dos equips es van trobar arran de l'ascens a segona A dels gironins. La primera visita dels aragonesos, curiosament també en plenes Fires de Girona, va suposar una de les primeres alegries grosses a l'estadi, amb un triomf per la mínima gràcies a un gol de penal de Manga. El Girona també va guanyar el segon duel, però en el tercer –en la 38a jornada del curs passat, un mes abans del play-off– va rescatar un punt en la recta final.

EL SARAGOSSA

Després d'una gesta a Montilivi, va quedar sense ascens en el minut 84 de la tornada, a Las Palmas

PER RECORDAR

El primer enfrontament a 2a A també va ser per Fires, amb una victòria local molt celebrada
Esperem que arribi ja la primera victòria a casa. Fa 15 dies ja vam fer molt bon partit, un dels millors, i va faltar guanyar
Pere Pons
Aquella ocasió meva ho hauria pogut canviar i va ser un error important, però crec que vam perdre l'ascens contra el Lugo
Sempre tens el record d'aquell dia, però ens el prenem com un partit més i amb la màxima seriositat