Girona

La revolució del jovent

El rival. El planter de Tajonar accentua el protagonisme en l'Osasuna, líder de segona A. Enrique Martín ha utilitzat onze jugadors menors de 24 anys

Hi ha jugadors carregats d'experiència, com ara Nino, els germans Flaño, Oier o l'exporter del Sabadell Nauzet, però el més impactant de l'Osasuna és el reguitzell de jugadors joves que està fent debutar i rendir Enrique Martín Monreal. El planter de Tajonar ha tret el cap més que mai en el primer equip, en bona part arran de la greu crisi institucional. La temporada següent que es destapés l'escàndol de presumpta corrupció, conegut com el cas Osasuna, el club ha hagut de fer un replantejament. El límit salarial ha passat de 7,9 a 4,3 milions d'euros, i el club només va poder inscriure 18 jugadors amb fitxa professional del primer equip. La solució ha estat apostar massivament pel planter, i la resposta, de moment, és brillant.

Els últims d'afegir-s'hi són Antonio Otegui, de 17 anys, i Javi Martínez, de 18. Però no són cap excepció, perquè Aitor Buñuel (17), José García (18) i Mikel Merino i Miguel Olavide (19) tampoc arriben a la vintena. El tècnic ha utilitzat onze jugadors que no passen dels 23 anys, algun dels quals amb molt de protagonisme. I el rendiment global és magnífic, amb l'equip –va estar a punt de baixar a segona B el curs passat– instal·lat en el lideratge. L'afició del Sadar, una de les més nombroses i cridaneres, està orgullosa d'una plantilla carregada de futbolistes de casa. L'equip té onze jugadors navarresos: Miguel i Javi Flaño, Roberto Torres, Oier, Merino, José García, Aitor Buñuel, David García, Olavide, Álex Berenguer i Unai García.

AMB MINUTS

Otegui i Buñuel tenen 17 anys; Javi Martínez i José García, 18, i Merino i Olavide, 19

IMPACTE DE LA CRISI

Ha rebaixat de 3,5 milions el límit salarial i només pot tenir 18 fitxes professionals
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)