Girona

Limitacions matisades

Machín recupera Lejeune, Jairo, Álamo i Aday, i fins i tot està en condicions de convocar Rubén Sobrino, tot i que serà difícil

El tècnic haurà de prescindir de quatre jugadors per visitar demà l'Osasuna

“Heu vist que surt el sol, i anem recuperant més gent”, comentava ahir Pablo Machín. El Girona va rebre la setmana passada el Saragossa amb sis baixes –Lejeune i Jairo estaven sancionats, i Rubén Sobrino, Coris, Aday i Javi Álamo, lesionats– i, de tots ells, només Coris està descartat per viatjar avui cap a Pamplona. Amb el jugador de Tossa i Vivi com a únics jugadors de baixa, Pablo Machín tindrà força maldecaps, dels benvinguts per als entrenadors, per formar la convocatòria que s'ha d'enfrontar demà al líder, l'Osasuna. Després de l'últim entrenament, aquest matí a Montilivi, el tècnic haurà de prescindir de quatre jugadors, sense comptar el tercer porter, David Oliveros, ni Joel Arimany –tot indica que jugarà aquesta tarda amb el juvenil, després d'haver debutat a segona A–, però sí amb el jove del filial David Serrano.

Dels quatre descartats per decisió tècnica, és fàcil que un sigui Rubén Sobrino, que ha participat en entrenaments amb el grup però que no està encara en plenes condicions. “Intentem que vagi agafant confiança, i podríem convocar-lo, però ho hem d'acabar de valorar”, va indicar Machín, que no vol carregar d'excés de pressió l'exjugador de la Ponferradina, una de les apostes més fortes a l'estiu però que no ha ni debutat. “Quan comenci a jugar, no espereu que sigui el salvador de ningú. És un més de l'equip. De Messis i Ronaldos, n'hi ha dos. I quan entri, farà temps que no té ritme de competició. Pot ser que surti i marqui, però en tot hem de donar el seu temps”, va argumentar el de Gómara.

Oxigen al carril

La recuperació de Javi Álamo –fa poc més d'un mes va ser operat del menisc– i la d'Aday fan canviar el panorama als carrils, després que Machín va apostar pel migcampista Pol Llonch a la dreta i per Carlos Clerc, única alternativa a l'esquerra. “Javi Álamo acumulava gairebé sis setmanes sense treballar amb el grup, però ha fet les últimes sessions amb normalitat i crec que ens en podem aprofitar. En Pol va complir força bé, però el jugador més acostumat a arribar per la banda i desbordar és en Javi”, va dir el tècnic. Aday, que surt d'un problema muscular, permetrà oxigenar també el costat esquerre. “Ell ho pot fer bé als dos costats perquè xuta amb les dues cames. Al carril, és bo jugar a cama natural per eixamplar el camp i fer centrades de qualitat, i Aday ens ho permet”. Una altra cosa, però, serà decidir si val la pena arriscar gaire amb el de Sentmenat, víctima de diversos problemes musculars. “Hem de valorar el risc que hi ha de recaiguda si ens precipitem, i també el temps que creiem que pot jugar”. El Girona marxa després de l'entrenament d'aquest matí en autocar cap a Pamplona.

ES BUIDA LA LLISTA

El Girona passa en vuit dies de tenir sis baixes a dues, amb Coris i Vivi descartats

PABLO MACHÍN

“Quan Sobrino comenci a jugar, no espereu que sigui el salvador de ningú”

La suplència d'Eloi i Granell

Pablo Machín va decidir la setmana passada deixar a la banqueta Eloi Amagat i Àlex Granell, dos jugadors amb molt de protagonisme al mig del camp del Girona la temporada passada. Preguntat per com s'ho havien pres i com havien treballat durant la setmana, Machín va explicar: “És un tema natural en el futbol. Eloi té més experiència i segur que ha passat per coses així, i l'Àlex també és un jugador molt madur.” El tècnic va elogiar els dos migcampistes gironins: “La idea que tenia d'Eloi abans d'arribar era que era bastant intermitent i que solia sortir des de la banqueta. Amb mi, quan ha estat bé i a vegades regular, ha estat titular, peça fonamental i un dels capitans. I l'Àlex és dels jugadors que més minuts ha tingut. Tots dos saben que són importants, però n'hi ha d'altres que esperaven l'oportunitat i que també ho són i ens generen maldecaps, als entrenadors.”

Nwakali, fins a la copa Catalunya

Qui continuarà sense tenir oportunitats en la lliga és l'últim fitxatge, Chidiebere Nwkali. El nigerià s'entrena amb tota normalitat amb el grup des de fa gairebé un mes, però Machín no el veu encara a punt. Més enllà dels problemes d'idioma, als quals ja s'ha referit més d'una vegada, també hi fa la competència al mig del camp. “Té nivell per jugar sens dubte a segona A. Hi ha l'handicap de l'idioma, perquè va entenent coses, però no és tan fàcil arribar i adaptar-se, i juga en una posició amb molts jugadors. Segur que li arribarà el moment, però si Eloi i Granell ja no van jugar i els que ho van fer van rendir bé, vol dir que encara hi ha més competència”, va argumentar Machín, que no té intenció de convocar Nwakali abans de la semifinal de la copa Catalunya contra el Barça B, el 10 de novembre. “Potser el veiem competir i sabrem si en un duel de competició s'adapta al que pensem d'ell.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)