Girona

Tres visites al líder, tres empats

Contra els primers. En vuit cursos a 2a A, el Girona s'ha hagut d'enfrontar nou vegades a l'equip que liderava la classificació i el balanç és de dos triomfs, quatre empats i tres derrotes

Posats a veure el got mig ple, es pot concloure que el Girona no ha perdut mai sempre que ha visitat el líder de segona A. És clar, també, que, dels 152 partits que l'equip blanc-i-vermell ha disputat com a visitant, només tres han coincidit que el rival era el primer classificat. Però els gironins sempre han sucat en aquest escenari. L'últim cop, a Riazor, l'equip aleshores dirigit per Javi López estava amb l'aigua al coll, però va mantenir el Deportivo a ratlla i es va endur un puntet que, posat en context en aquell moment, va ser un molt bon resultat.

El curs anterior, en un duel a les alçades, el Girona va esgarrapar un punt del Martínez Valero contra un Elx que va ser el dominador absolut de la lliga (líder des de la jornada 1 fins a la 42).

L'any del debut a segona A, un viatge caòtic en xàrter a Jerez es va convertir també en un empat contra pronòstic al camp del líder (2-2). L'odissea va ser monumental, perquè el vol va sortir amb sis hores de retard i el Girona, que havia d'arribar a Jerez abans de dinar, va aterrar a l'hora del partit, que va començar amb una hora i quart de retard. Malgrat que l'equip va arribar molt cansat, el Girona va ser capaç de neutralitzar un 2-0 en els cinc últims minuts de partit.

Els altres sis enfrontaments del Girona contra un equip que anava líder van ser a Montilivi. I el balanç és de dues victòries, un empat i tres derrotes.

Líders gràcies al Girona

D'altra banda, hi ha hagut quatre partits en què un equip s'ha situat líder després de guanyar el Girona. Va passar dues vegades la temporada 2014/15: en la jornada 11 el Valladolid va escalar fins al primer lloc després del 2-1 al Nuevo Zorrilla, però una setmana després el nou líder va ser Las Palmas, que es va imposar 1-2 a Montilivi. El curs 2011/12, l'Elx va ser el primer líder després de l'1-4 a l'estadi. En la temporada 2010/11, la visita dels blanc-i-vermells al Villamarín va acabar amb 2-1 i el Betis líder (jornada 8).

Curs 2013/14
Jornada 21 Deportivo-Girona
0-0
Curs 2012/13
Jornada 15 Girona-Elx
0-1
Jornada 36 Elx-Girona
0-0
Curs 2011/12
Jornada 4 Girona-Valladolid
1-1
Jornada 12 Girona-Hèrcules
1-0
Jornada 32 Girona-Deportivo
1-0
Curs 2008/09
Jornada 15 Xerez-Girona
2-2
Jornada 36 Girona-Xerez
0-2
Jornada 41 Girona-Tenerife
0-1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)