Girona

FRAN SANDAZA

EXDAVANTER DEL GIRONA, ARA AL TÒQUIO

“Les xerrades de ‘fair-play' sobren”

“Vam jugar contra tres equips; crec que el Lugo anava primat, però el Girona és un club amb poc pes i potser no interessa investigar res”

Hauria estat un dels grans protagonistes de l'ascens, amb els gols clau contra el Llagostera, el Mallorca i el Lugo, però la diana de Caballero en l'afegit va frustrar el somni. I Fran Sandaza (Toledo, 30/11/1984), després de la seva millor temporada com a professional, se'n va anar al Japó, des d'on segueix amb detall el Girona.

Ha pensat moltes vegades en aquella tarda?
I tant, que hi he pensat. Són coses que no s'obliden ni s'oblidaran. Va passar a la història del Girona i a la de tots els que ho vam viure.
Vostè era l'heroi d'un ascens històric.
Crec que tots érem herois en aquell equip i aquella temporada tan bonica. Ho he dit moltes vegades i ho continuo pensant.
Què va fallar?
Vam ser víctimes d'una jornada en què el Girona va competir contra tres equips.
El Lugo, l'Sporting i el Betis?
Ja es va veure com va anar.
El final va ser molt cruel, però ja feia estona que estaven irritats amb el Lugo. S'ho veien a venir?
El Lugo no va jugar net, buscant l'empat des del començament. Evidentment, hauríem pogut guanyar, però no es va competir de la mateixa manera que en l'altre partit. I quan ho dónes tot i el teu rival juga a empatar, al final entre el desgast, la pressió i la tensió, tot plegat et sol jugar una mala passada.
Entén que l'Sporting va motivar el Lugo?
Per descomptat que crec que el Lugo estava primat. Però al final el Girona és un equip amb poc pes com a club a la federació i potser no interessa investigar res. El que de veritat sobra són les xerrades típiques que et vénen a fer cada any des de l'AFE o la federació, parlant de fair play, de primes prohibides i de coses d'aquestes.
Per a vostè, no podia ser més cruel. El seu exequip, el seu exentrenador...
Va ser cruel per a mi com ho va ser per a tots. No crec que fos més cruel per a mi pel fet de ser exjugador del Lugo.
Tenia comptes pendents amb Setién?
No ho crec. La meva etapa allà va acabar sense més ni més. Els vaig marcar en el partit de la primera volta i en el de la segona. Vam deixar l'equip tercer amb 82 punts, i el seu va acabar quinzè. El que no entenc és que un entrenador així pugui estar entrenant ara a primera divisió.
Repetir una temporada com aquella serà impossible?
És molt difícil. Passa una vegada cada molts anys. Però la il·lusió no s'ha de perdre mai. Tothom em continua transmetent missatges de suport des de Girona, cosa que agraeixo molt.
“Falta Sandaza”, diu molta gent sobre el Girona actual. Què li diu això?
És clar que trobo a faltar moltes coses. Al Girona, però, sortiran jugadors que en faran oblidar d'altres, com passa cada any. Crec que hi ha molt bon equip i que faran una bona temporada. El partit contra el Lugo és fonamental per treure's el pes de sobre del temps que fa que no guanyen a Montilivi. I, tot i que no serà el mateix perquè hi ha molts jugadors que ja no hi són, crec que no hi ha millor partit per obtenir el primer triomf a casa que contra el Lugo.
Està jugant molt poc al Tòquio. Es veu complint tot el contracte?
Vaig firmar un contracte per dos anys i ja s'està acabant la temporada. M'ho estic prenent com un període d'adaptació. Al gener, serà una altra història. Començarem de zero i espero triomfar aquí, perquè per això vaig venir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)