Girona

Més obert, més indefinit

Els mals resultats, l'estat de forma individual i la competència han provocat diverses incògnites en l'alineació tipus de Machín, que la tenia molt fixa el curs passat

Amb Sobrino i Nwakali integrats de ple i sense baixes, el tècnic té 22 homes per a les deu posicions de camp

Eliminar el Barça B hauria significat tenir només un partit més, la final de la copa Catalunya, però hauria servit d'al·licient per al grup de jugadors als quals els està costant tenir continuïtat en la lliga. No és, de tota manera, un grup tan nombrós com el dels homes poc habituals la temporada passada, perquè Pablo Machín feia acumular molts minuts a una dotzena de jugadors i la resta s'ho miraven a distància. Ara l'onze tipus del Girona en la lliga no està del tot definit, i no pas perquè no ho desitgi l'entrenador. “Aquest any tots tenen les seves oportunitats en la lliga. A mi ja m'agradaria que juguessin força els mateixos, seria un bon senyal, però ara ens hem de centrar en la competició important”, explicava Machín, després de l'eliminació de la copa Catalunya, a l'hora de valorar si els homes que no solen ser titulars s'ho haurien de guanyar només en els entrenaments. L'alineació tipus està més oberta que mai, i no només a causa de la competència interna, sinó també pels mals resultats i la classificació (setzens amb un punt de marge respecte a la zona de descens) i per l'estat de forma d'alguns jugadors.

Pablo Machín va alinear d'inici en la copa Catalunya onze jugadors que no havien estat titulars en l'anterior partit de lliga, però n'hi havia alguns que sí que havien jugat setmanes enrere i que, òbviament, aspiren a recuperar el lloc. De moment, hi ha força menys posicions fixes que el curs passat i només hi ha tres jugadors, a més del porter Isaac Becerra, que hagin participat com a titular en totes les jornades de lliga: Kiko Olivas, Pere Pons i Jaime Mata. Olivas ha disputat tots els minuts en un eix defensiu amb quatre candidats clars –l'andalús, Lejeune, Alcalá i Richy– per als tres llocs. Richy, capità i líder de la defensa durant tota la temporada passada, va jugar el partit sencer al Miniestadi després de seure a la banqueta en dues jornades seguides de lliga.

Una de les zones amb més moviments, sobretot a partir dels contratemps que hi ha hagut, és als carrils, en què ni Javi Álamo a la dreta –per culpa d'una lesió– ni Carlos Clerc a l'esquerra –per irregularitat– s'han pogut fer indiscutibles fins ara. També ha destacat la sacsejada al mig del camp, on el trio gironí que tan bon rendiment va oferir la temporada anterior s'ha descompost a partir de la suplència d'Àlex Granell i Eloi Amagat. I al davant, Felipe i Jairo s'han anat repartint el paper d'acompanyant de Jaime Mata, però l'aparició esperada de Rubén Sobrino farà augmentar les possibilitats i combinacions.

La gestió, fonamental

L'entrada de Rubén Sobrino i Chidiebere Nwakali al ritme de competició, després del seu debut en la copa Catalunya, accentua la competitivitat a la plantilla. Sense cap lesionat ni cap sancionat –ja s'hi va trobar la setmana passada–, Machín treballa ara amb vint-i-dos jugadors de camp que aspiren a ocupar els deu llocs del terreny de joc. El tècnic de Gómara no només haurà de trencar-se el cap per fer la convocatòria –per a la llista del partit de demà al camp de l'Alavés, ha de descartar sis jugadors a més del porter Oliveros– i l'onze, sinó que també haurà de tenir molt present la gestió de grup, per evitar que hi hagi jugadors que perdin motivació.

PABLO MACHÍN

“Tots tenen oportunitats; ja m'agradaria que juguessin força els mateixos”

LA XIFRA

3
jugadors de camp
han jugat des de l'inici els 12 partits de lliga: Kiko Olivas, Pere Pons i Jaime Mata.

Gumbau: “Els esperen més i és més difícil”

Des del Barça, Gerard Gumbau segueix amb detall el Girona, amb el qual es va enfrontar dimecres. El mig de Campllong desitja veure molt més amunt el conjunt gironí i el veu capacitat per lluitar “de mitja taula cap amunt”. Gumbau apunta el plantejament dels rivals com a condicionant: “El veig com un equip sòlid, que per petits detalls no ha acabat d'obtenir resultats. A Montilivi, potser els visitants no vénen a pressionar-lo tant a dalt i esperen més al darrere. I així és més difícil.” El jugador format a Torres de Palau afegeix: “Quan has estat tan amunt, els equips t'estudien molt.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)