Territorial

Un projecte tocat de mort

1a catalana. El Catllar, agonitzant a la cua de la classificació, no es va presentar a l'últim partit a causa dels problemes econòmics. Si ho torna a fer, serà expulsat de la competició

Després d'una setmana plena de rumors que apuntaven en aquesta direcció, el CE El Catllar va decidir no presentar-se al partit que l'havia d'enfrontar al Reddis. En un comunicat emès aquell mateix diumenge, l'entitat explicava que el club no té “liquiditat econòmica per fer front a les despeses ordinàries ni als deutes acumulats”, i acusava l'Ajuntament de no abonar la subvenció promesa.

El consistori del municipi del Baix Gaià, però, nega que tinguin cap subvenció acordada “ni per escrit ni de paraula”. “Sí que és veritat que històricament l'Ajuntament ha ajudat l'equip de futbol del poble, però si véns aquí amb un nou projecte no pots donar per segura aquesta subvenció”, explica a aquest diari l'alcalde del Catllar, Antonio López. Tot i això, l'Ajuntament diu que no s'han “negat mai a donar aquests diners” i afirma que segurament la subvenció arribarà quan s'hagin aprovat els pressupostos entre l'equip de govern, que governa en minoria, i l'oposició. “No sé si es donarà a finals de febrer, al març o a l'abril, però segur que abans d'acabar la temporada”, afirma López, que és conscient que només tenen dues setmanes de marge per negociar –fins al pròxim partit, en el qual el fet de no presentar-se suposaria l'expulsió de l'equip de la competició.

Un projecte ambiciós

Com tota història tot té un començament, i en aquesta el trobem a finals del curs passat, quan la Fundació Hermes, amb Manuel Gallego al capdavant, va entrar a la directiva del club tarragoní amb un projecte mastodòntic i un objectiu quasi utòpic: pujar a segona divisió. La base per pujar a tercera hi era, amb un equip que la temporada anterior va quedar a les portes de la promoció d'ascens. La marxa del tècnic Àngel Garcia va representar el primer contratemps. “Primer ens va dir que continuava i després que no, i amb la marxa d'alguns jugadors vam haver de refer la plantilla a corre-cuita”, explica Manel, Lolo, Alonso, secretari tècnic de la Fundació Hermes.

Aquí van començar els problemes, amb una pretemporada en què van desfilar tres entrenadors per la banqueta del Catllar, fins a l'arribada de l'exjugador del Barça i l'Espanyol Sebastián Herrera, que va iniciar la campanya.

Tot i que l'objectiu era ser a dalt, els resultats no van acompanyar en l'inici de temporada –“una plantilla molt jove i la mala sort en els darrers minuts ens van condemnar en molts partits”, exposa Lolo Alonso–, i l'equip ha quedat despenjat en l'últim lloc de la classificació després d'haver viscut més canvis d'entrenadors i la marxa de la majoria de jugadors que van començar l'any.

Amb la situació esportiva gairebé insalvable, ara la Fundació Hermes s'esforça per salvar l'econòmica. De moment, diumenge passat ja no es van presentar al partit que els havia d'enfrontar al Reddis com a mesura de pressió a l'Ajuntament, i ara tenen dues setmanes per intentar arribar a un acord. “Volem un compromís per escrit que els partits com a locals es jugaran sempre al Catllar”, posa el consistori com a única condició.

L'INICI

El curs passat la Fundació Hermes va entrar a la junta directiva del Catllar

Juga al Catllar però s'entrena a Montgat

Amb la temporada ja començada, la direcció esportiva del Catllar va prendre la decisió de traslladar els entrenaments de l'equip a Montgat, a les instal·lacions de la Fundació Hermes. “Volíem reforçar l'equip, però els jugadors de la zona de Tarragona demanen molts diners”, justifica Lolo Alonso, que, tot i reconèixer que el trasllat al Maresme no ha tingut l'efecte esperat, ho té molt clar: “Si ho haguéssim sabut abans, hauríem vingut a Montgat a principi de temporada.”

El trasllat, però, va provocar la marxa de la majoria de jugadors de la demarcació de Tarragona, un fet que ha deixat un equip molt debilitat, actualment amb només dotze fitxes cobertes i havent-se de reforçar cada setmana amb futbolistes sub-23 de l'Hermes de segona catalana i amb juvenils. Un dels futbolistes que van marxar amb el canvi de camp, Amador Voces, explica que el trasllat feia la situació insostenible, però reconeix que el club els va posar totes les facilitats per marxar i els ha abonat tot el que els devia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)