1a femenina

El somni es diu Cardiff

UEFA Women's Champions League. El Barça debuta avui a Europa al camp del Minsk, avalat per un excel·lent inici de lliga. El repte, majúscul, ser l'1 de juny al Cardiff City Stadium

“La temporada passada, ens vam quedar a les portes de tots els títols. Vam fallar en moments puntuals, moments clau, però tot serveix d'aprenentatge i per madurar com a bloc. La derrota dol, però et fa créixer. En la lliga ens vam quedar a un punt de l'Athletic, se'ns va escapar la copa de la Reina en la final contra l'Atlético i en la Champions vam quedar fora de les semifinals per un gol del PSG quan faltaven quatre minuts per forçar la pròrroga allà a París. La veritat és que ens va doldre especialment fer un any en blanc, perquè, a més, va coincidir amb el nostre primer any com a equip professional. Potser per això aquesta temporada encara tenim més fam d'èxits. La lliga i la copa tornen a ser l'objectiu prioritari, i a Europa, llicència per somiar. La Champions és una competició que ens agrada i ens motiva. Equips com el Wolfsburg i l'Olympique de Lió tornen a ser els grans favorits, però som el Barça. Per filosofia de club hem d'aspirar a tot. Aquesta és la mentalitat.” Declaració d'intencions d'una de les capitanes. Autocrítica constructiva i ambició absoluta. Carta oberta de Marta Unzué al repte majúscul de la triple corona.

El Barça femení debuta avui en la Champions. En el record recent, el dolorós gol de la brasilera Cristiane de Souza Silva a l'Stade Sébastien Charléty de París que apartava les blaugrana de les semifinals de la temporada passada. En l'horitzó, Cardiff 2017. El camí cap a la final del Cardiff City Stadium comença avui a Minsk. Dimarts, l'expedició blaugrana va volar ja cap a Bielorússia per adaptar-se mínimament a les condicions climatològiques del país i aquest migdia (15 h) s'estrenarà en els setzens de final contra un dels nouvinguts a la màxima competició continental. L'estat del terreny de joc, el fred i la poca informació del rival dificulten el debut, però la tornada al Miniestadi juga a favor. “El Minsk és un rival físicament fort. Serà un partit complicat en aquest sentit. Sabem del potencial físic d'algunes jugadores del Camerun i de Nigèria que tenen a la plantilla. Però tàcticament crec que som un equip més treballat i haurem de demostrar-ho. I si tenim un accident, sempre ens quedarà el Mini. L'objectiu torna a ser disfrutar i ja veurem on som al mes de maig”, explicava dilluns Xavi Llorens en el media day de l'equip abans de l'últim entrenament a la ciutat esportiva i de volar cap a territori bielorús.

Molts ulls tornaran a estar posats en Alexia Putellas que arriba a la cita en estat de gràcia després del seu hat-trick el cap de setmana passat al camp del Rayo. “La Champions sempre és especial. L'equip en té ganes i l'objectiu és mantenir la bona dinàmica de joc i de resultats d'aquest inici de lliga”, assegura la de Mollet. Marcar sempre és primordial a Europa pel valor doble dels gols, però també serà bàsic mantenir la fiabilitat defensiva mostrada fins ara en la lliga. Quatre jornades de lliga [Tenerife, Santa Teresa, Real Sociedad i Rayo], zero gols en contra. Laura Ràfols, l'altra capitana, és una de les artífexs de la solvència de l'equip sota els pals, al costat de Sandra Paños, que avui tornarà a la titularitat amb tota probabilitat després de descansar diumenge en el partit a Madrid. “Tenim una plantilla que ens permet ser ambicioses. Potser la millor que hem tingut mai. L'any passat vam arribar als quarts de final. Veurem què som capaces de fer aquest any”, diu Ràfols.

LES FRASES

La lliga i la copa tornen a ser l'objectiu prioritari i a Europa, llicència per somiar. Tenim fam de títols
Marta Unzué
La Champions sempre és especial. L'equip en té ganes. L'objectiu és mantenir la bona línia de la lliga
Alexia Putellas
Aquest curs tenim una plantilla que ens permet ser ambicioses. Potser la millor que hem tingut mai
Laura Ràfols
La Champions sempre és complicada. L'objectiu torna a ser gaudir-la i veurem on estem el maig
Xavi Llorens
Kazygurt - Verona
3-1
Medyk Konin - Brescia
4-3
SFK 2000 - Rossiyanka
0-0
Breidablik - Rosengard
0-1
Sturm Graz - Zuric
0-6
Avaldsnes - Ol. Lió
2-5
Apollon - Slavia Praga
1-1
Twente - Sparta Praga
2-0
Athletic - Fortuna Hjorring
2-1
Chelsea - Wolfsburg
0-3
St. Pölten - Brondby
0-2
Hibernian - Bayern Munic
0-6
Minsk - BARÇA
15 h
Lillestrom - PSG
19 h
Eskilstuna - Glasgow
19 h
M. City - Zvezda Perm
20 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)