Girona

Tots som Pere Pons

El jugador del planter del Girona, al club des d'alevins i ja amb 108 partits a segona A amb només 23 anys, exemplifica com ningú la imatge de futbolista humil que ha arribat a professional amb esforç i sense estridències

Ahir va inaugurar emocionat a Sant Joan de Mollet la penya que porta el seu nom

Al carrer principal de Sant Joan de Mollet una casa amb jardí i garatge estava ornamentada amb globus blancs i vermells. Era una festa, però no pas d'aniversari. Una pancarta amb un lema ras i directe –“Pere Pons, amb dos collons”– revelava el que s'hi va coure poc després: la inauguració de la novena penya del Girona FC, la que porta el nom del Motoret de Sant Martí Vell, que ahir, més emocionat que fins i tot després d'una gran victòria, va assegurar que era “la persona més feliç del món”.

El bateig de la Penya Pere Pons va ser un acte dels que toquen la fibra. La humilitat per damunt de la opulència i la modèstia per sobre del protagonisme. Un esdeveniment fet a la mida de Pere Pons, que va estar envoltat de familiars, amics, companys de col·legi i d'equip, directius i membres de la resta de penyes del Girona FC. S'hi va acabar sumant el tècnic, Pablo Machín, que poques hores abans era a Sòria. “Estem parlant d'un jugador amb potencial de primera divisió, sens dubte”, va dir el mister, que també el va animar a no confiar-se i a continuar amb el gas a fons.

Nascuda ahir, la Penya Pere Pons ja supera els 50 membres, però aviat es multiplicarà. La samarreta amb el dorsal 8 era l'objecte més repetit en una presentació dins un garatge convenientment condicionat que va superar els 150 assistents. Van parlar el director de l'escola de Flaçà, Pep Camps; l'exconseller de la Generalitat i exalcalde de Girona, Joaquim Nadal; el president del club, Delfí Geli, i dos dels companys de l'equip que li van fer costat, Eloi Amagat i Àlex Granell.

“He tingut la sort de veure'l arribar al primer equip”, va dir Eloi. “Era un jove de 18 anys amb un cos de nen. Quan et parlava no et mirava ni als ulls. I avui fins i tot s'atreveix a robar-nos el braçal de capità. Però si me l'ha de robar ell, que me'l segueixi robant”, va afegir el migcampista. Àlex Granell també es va desfer en elogis parlant de Pere Pons. “No hi ha millor persona per identificar el nostre club. És un mirall per als que ja estem al vestidor i per les fornades que han de venir els propers anys”, va argumentar Granell, que va recordar el triple pivot gironí el curs dels 82 punts. “Va ser el meu primer any a segona A i Pere Pons i Eloi me'l van fer exageradament fàcil jugant al seu costat”, va afegir.

L'heroi de poble

Nascut a Sant Martí Vell, Pere Pons té família i amics a tots els pobles del costat: Sant Joan de Mollet, Flaçà, Celrà, Bordils. I que la gent li té una estima especial, no en va quedar ahir cap dubte. El director de l'escola el recordava “baixant de Sant Martí amb la pilota als peus” i el va comparar amb els seus veïns: “Com a futbolista tens un sisè sentit i ets incansable. En això també t'assembles a la gent del poble.” Quim Nadal, a banda de lloar Pere Pons, va voler destacar que el club ara es dirigeix “amb professionalitat i presència institucional adequada. Es cuida el rival i hi ha una credibilitat social i esportiva”. Delfí Geli també va fer l'aportació a l'acte, conduït per Francesc Sánchez, que va recordar que el president també va ser un producte del planter. Geli va “felicitar i encoratjar” els creadors de la penya.

SOBRE PERE PONS

Som una colla d'amics d'un poble petit, acollidor i lleial que estarem tota la vida al teu costat
Pep Camps
DIRECTOR DE L'ESCOLA DE FLAÇÀ
Som aquí per Pere Pons, per una manera d'entendre el futbol i una manera d'entendre la vida
Joaquim Nadal
EXALCALDE DE GIRONA
Pere és l'exemple del que volem que sigui un jugador, com a persona, company i esportista
Delfí Geli
PRESIDENT DEL GIRONA
Ho deixa tot al camp per defensar la samarreta que ha mamat. És un orgull dirigir jugadors així
Pablo Machín
ENTRENADOR DEL GIRONA
És un dia molt important per al poble i per a en Pere. Tot el que es faci per ell és poc
Eloi Amagat
JUGADOR DEL GIRONA
Estem molt units, a dins i a fora el camp. Pere representa com ningú la identitat del nostre club
Àlex Granell
JUGADOR DEL GIRONA
Penyes oficials
Immortal Girona Los Jandristas Guíxols Costa Brava Nord Eloi Amagat Saltenca Vallcanera-Sils Barbero Bailongo Pere Pons
En procés
Penya Pablo Machine Joves Girona FC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)