Territorial

futbol

mic

L'èxit acaba repartit

Igualtat. El Barça revalida el títol de campió en la categoria infantil superant el Celta (3-1), però se li escapa el triplet després de perdre les altres dues finals en la tanda de penals contra l'Espanyol (cadet) i el Vila-real (juvenil)

El MIC 17 ja és història. Quatre dies plens de futbol, companyonia, solidaritat, accions brillants de futures estrelles, detalls d'esportivitat, alegries i llàgrimes van arribar ahir al final en una jornada futbolística plena d'emocions a Montilivi, que va oferir un gran espectacle però va trobar a faltar més ambient a la graderia. Això sí, els que hi van assistir van poder viure tres finals d'altura que van servir per coronar com a campions el Barça (infantil), l'Espanyol (cadet) i el Vila-real (juvenil).

Sense triplet

El Barça havia aconseguit col·locar els equips infantil, cadet i juvenil a la final, però no va aconseguir la gesta de conquerir els tres títols –només la selecció del Brasil i l'Aspire ho han aconseguit en una ocasió–. Es va haver de conformar amb només un, el dels més menuts. La categoria infantil havia estat territori blaugrana en les dues últimes edicions del torneig i ahir ho va tornar a ser després de superar el Celta (3-1) en una gran exhibició d'efectivitat del mediàtic Xavi Simons i els seus companys. Aquest títol, però, permet al Barça situar-se al capdavant del palmarès de la competició, ja que amb setze copes supera les quinze que va aconseguir la selecció de Brasil.

El dia dels penals

Els penals van evitar la triple corona blaugrana. Tant en la final de cadets com en la de juvenils va ser la loteria dels onze metres la que va decidir el campió d'aquesta edició, i l'Espanyol i el Vila-real van ser els que en van sortir vencedors. Va ser el dia dels penals. No només pel fet que van ser decisius, sinó perquè s'en van xutar 46 entre les dues categories.

Després d'un derbi que va ser un partidàs i va deixar detalls de moltíssima qualitat, l'Espanyol només va necessitar set llençaments per equip per aprofitar les errades del Barça i endur-se el títol en cadets per aconseguir un molt bon doblet en el MIC 2017 –l'aleví de futbol 7 també s'havia proclamat campió dissabte.

Veure per creure

Surrealista. Només una paraula pot descriure el que es va viure en la categoria juvenil. Barça i Vila-real van firmar una final més aviat grisa, però en la tanda de penals van fer embogir el públic. Ni més ni menys que 32 penals són els que es van haver de llançar per coronar el Vila-real. Si el Barça fallava, els groguets també. Finalment, quan Montilivi vorejava la histèria, el Barça va errar i el Vila-real es va poder proclamar per primera vegada campió.

Finals de consolació

Ahir, al camp annex de Montilivi, també es van disputar les finals de consolació. El Kaptiva, que també va rebre el premi al fair play, va ser el campió juvenil, mentre que l'Aspire Academy i el Manlleu van aconseguir el triomf en categoria cadet i infantil, respectivament.

Els campions
FASE FINAL
Juvenils
Vila-real
Cadet
Espanyol
Infantil
Barça
Alevins (F-11)
Madrid
Alevins (F-7)
Espanyol
Femení infantil
PSG
Integra
Espanyol
FASE DE CONSOLACIÓ
Juvenils
Kaptiva Sports
Cadet
Aspire Academy
Infantil
Sant Andreu
Alevins (F-11)
Manlleu
Alevins (F-7)
Sant Feliu
Femení infantil
Santa Susanna
Premis especials
MILLOR JUGADOR
Juvenils
Arnau Puigmal (Espanyol)
Cadet
Ricard Puig (Barça)
Infantil
Xavi Simmons (Barça)
Alevins (F-11)
Hugo de Llanos (Madrid)
Alevins (F-7)
Hugo de Mateo (València)
Femení.
Sandy Baltimore (PSG)
MILLOR PORTER
Juvenils
Javier Cendon (Vila-real)
Cadet
Abdul Manaf (Aspire)
Infantil
James Trafford (Man. City)
Alevins (F-11)
Alex Honrubia (Barça)
Alevins (F-7)
Izan Martínez (Badalona)
Femení
Lydia Fraga (Atlètico)
‘FAIR PLAY'
Kaptiva Sports, perquè després d'una entrada d'un jugador a un del Barça que va quedar estès a terra, l'equip va reaccionar agenollant-se al terra en senyal de disculpa i desitjant que el jugador no patís una lesió important.
7è PREMI DANI MONTESINOS
Arnau Segura, estudiant de Torelló, que ha realitzat un treball sobre el migcampista del Girona Pere Pons.

EL MÉS PREMIAT

Volem seguir acollint les finals perquè la ciutat es relacioni amb l'esport i l'excel·lència
Marta Madrenas
Alcaldessa de girona

TANDA INACABABLE

El Barça, amb 16 títols, ja és el rei del palmarès i supera la selecció del Brasil, que en té 15
32
penals
es van haver de llençar en la tanda de penals entre el Barça i el Vila-real abans que l'equip castellonenc s'imposés
El nivell futbolístic d'aquest any ha estat molt bo. Volem que els grans equips segueixin venint
David Bellver
president del mic
Els valors que transmet el MIC són molt bons i no hi ha paraula per descriure aquest dia
Isabel Muradàs
regidora d'esports de girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)