1a femenina

La selecció espanyola, amb cinc catalanes a l’onze, perd la final del mundial sub20

La selecció espanyola, amb les catalanes Berta Pujadas (Espanyol), Laia Alexandri (Atlético), Candela Andújar i Clàudia Pina (Barça) a l’onze titular i la també blaugrana Patri Guijarro de referent a l’onze titular, ha caigut aquest vespre contra Japó 3-1 en la final del mundial sub20 . El combinat estatal ha dominat des de l’inici i ha gaudit d’ocasions per avançar-se, però en el minut 37 en una de les poques aparicions de les asiàtiques en atac Miyazawa s’ha tret un gran xut des de fora l’àrea per fer l’1-0, marcador que no s’ha ampliat perquè tot seguit la portera mallorquina Cata Coll ha evitat el segon en una rematada a la frontal de l’àrea petita d’Endo.

El segon gol no s’ha fet esperar perquè als deu minuts de la segona part un bon moviment d’Ueki i l’assistència a Takanada, que ha definit molt bé davant la sortida de Cata Coll. Japó ha posat sal a la ferida en el 64’ amb un gran gol de Nagano. La barberenca Candela Andújar ha estat l’encarregada de retallar distàncies al 70’ superant amb classe la sortida de la portera nipona en un segon temps en què la migcampista santfruitosenca Paula Fernández ha tingut minuts. El travesser ha impedit que la blaugrana Clàudia Pina hi hagués una dosi d’emoció en l’últim quart d’hora. Cal recordar que a la sub20 hi havia dues catalanes més, però Ona Batlle (Madrid) està lesionada i la barcelonista Aitana Bonmatí va ser expulsada a la semifinal.