2a divisió A

La primera més gironina

1a catalana La categoria engega motors aquest cap de setmana amb set equips de la demarcació. El Girona C, amb una plantilla de qualitat, és el principal favorit d’un grup renovat

Aquest cap de setmana aixeca el teló la primera catalana. En el grup 1, la demarcació de Girona inclourà set equips i igualarà el rècord de la temporada 2013/14. El Farners, la Jonquera, el Llagostera B i el Banyoles es mantenen un any més en la categoria i s’hi afegeixen el Palamós, després del seu descens de tercera divisió, i el Girona C, que ha pujat.

Enguany, els representants gironins es trobaran un grup renovat. Del curs anterior només continuen deu conjunts i n’arriben vuit, dos de tercera –Palamós i Vilassar de Mar– i sis de segona –l’Argentona, la Guineueta, el Sabadell Nord, el Tona, el Rubí i el Girona C.

La vella guàrdia

El Farners intentarà repetir la bona temporada de l’any anterior. Pau Menéndez, de nou, dirigirà l’equip i ho farà amb un bloc renovat en què destaquen les arribades de Guillem Cornellà (la Jonquera), Gerard Herrera i Litus Sala (Palamós).

Després de l’inici complicat de l’any anterior, la Jonquera vol tenir una bona posada en escena i confia amb el tàndem format per Jordi Boix i Lluís Moñino, que van agafar les regnes de l’equip a mitjan temporada. Els fronterers han apostat per jugadors locals veterans com ara Pol Compte (l’Escala) i joves com ara Bernat (Peralada juvenil) i Àngel i Pere (Figueres juvenil).

El Llagostera B encadenarà ja el seu tercer curs consecutiu i vol continuar-hi. Amb Salvador Jaspe com a nou inquilí de la banqueta, els blaugrana han format una plantilla jove formada per molts jugadors procedents del juvenil de lliga estatal dirigits pel mateix Jaspe.

El Palamós torna a primera catalana amb Javi Salamero. El degà manté jugadors importants com ara Cano, Sergio García, Uri Vila i Quintanas i han arribat reforços amb experiència en la categoria com ara Alexis (Llagostera B) i Fajardo, Adrià i Joel Salas (Farners). A més, l’aposta pel planter continua i han pujat diversos juvenils al primer equip.

El Lloret i el Banyoles van aconseguir una treballada salvació i intentaran aconseguir la permanència sense tants patiments. Els selvatans, amb Albert Batllosera, aposten per la continuïtat del bloc i han incorporat peces destacades com ara Bader (Farners), que torna a casa, i Marc Vilà (Manlleu). Els d’Adam Fontes segueixen un camí similar i s’han reforçat amb jugadors interessants, com ara Bonaventura i Henry (Palamós).

Favorit

En el seu retorn a primera, el Girona C d’Axel Vizuete ha confeccionat un bloc de joventut i experiència amb fitxatges destacats com ara Uri Santos (Olot), Xavi Ferrón i Aleix Feixas (Figueres) i Botxi, Lluc Banús i Kike Sánchez (Palamós). Els gironins són clars favorits a l’ascens.

CANDIDAT

El Girona C després del seu ascens és el principal favorit del grup

JOVENTUT

La Jonquera, el Palamós i el Llagostera B aposten per jugadors joves

TRANQUIL·LITAT

El Lloret i el Banyoles volen evitar els ensurts de la temporada anterior

RENOVACIÓ

El Farners ha fet canvis importants en la configuració de la seva plantilla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)