1a femenina

La gran il·lusió

Champions femenina. El Barça té aquest curs l’objectiu de seguir apropant-se als grans d’Europa

La lliga com a obligació, la Champions League com a il·lusió. El Barça iniciarà demà el camí d’una nova aventura europea sense la pressió que suposa ser un dels equips favorits com en el campionat domèstic però amb l’ambició de guanyar, en un futur no gaire llunyà, una competició que el club ha marcat com un dels grans objectius a mitjà termini.

Després de plantar cara però quedar eliminades de les darreres dues edicions, contra el PSG i l’Olympique de Lió en les semifinals i els quarts de final, respectivament, el Barça afronta aquesta nova temporada amb una certesa: cada cop està més a prop dels grans d’Europa, però encara queda camí per recórrer. “Encara hi ha equips que estan al davant nostre i el seu nivell no el podem discutir. Però afrontem la competició com l’any passat, amb molta il·lusió i ganes de fer-ho bé i de gaudir de tots els partits per anar avançant eliminatòries”, va comentar el tècnic blaugrana Fran Sánchez, que afronta el seu segon curs a la banqueta blaugrana amb una plantilla millorada amb què aspira a seguir creixent en una competició en què els sortejos són de vital importància. De moment, el Barça, situat en el quart lloc del rànquing de la UEFA, és cap de sèrie i s’enfrontarà al BIIK Kazygurt del Kazakhstan, un equip teòricament molt inferior al de les blaugrana, però a partir dels quarts de final, amb un sorteig sense condicionants, el factor sort per evitar els grans cocos adquireix molta importància per seguir avançant.

“La Champions sempre és una competició especial que afrontem com un premi. Cada any estem una mica més a prop dels equips top d’Europa i tenim ganes de demostrar que és així. Hem d’anar a poc a poc, però estem molt il·lusionades i tenim ganes de fer alguna cosa maca”, va dir Mariona Caldentey, una de les jugadores importants per a Fran Sánchez en la línia ofensiva i que entra en aquest nou any després d’una greu lesió que la temporada passada la va apartar dels terrenys de joc durant quatre mesos. La mallorquina també va reconèixer que el conjunt blaugrana encara està un pas per sota de l’Olympique de Lió, el gran dominador a Europa en els últims cursos, però es va mostrar il·lusionada amb el creixement de l’equip: “Encara estem lluny, és una barreja una mica de tot: un tema físic, però també d’intensitat, de ritme... A la lliga ens hem d’exigir més a nosaltres mateixes perquè després ens costi menys afrontar aquest tipus de partits.”

LES FRASES

Encara hi ha equips que estan al davant nostre, però tenim moltes ganes de fer-ho bé
Fran Sánchez
entrenador del barça
La Champions sempre és especial i l’afrontem com un premi. Tenim ganes de demostrar que estem cada cop més a prop del ‘top’
A la lliga ens hem d’exigir més perquè després ens costi menys afrontar els partits difícils
Mariona Caldentey
davantera del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)