Territorial

Persistir té premi

VII Gala de les Estrelles del Futbol Català. Àlex Granell i Marta Corredera són escollits els millors jugadors catalans de la temporada passada, i Sergio González i Rubi, millors entrenadors

Des que la Federació Catalana de Futbol (FCF) va començar a reconèixer les principals figures del futbol català en la Gala de les Estrelles, l’any 2012, el guardó al millor futbolista sempre havia anat a parar a les mans d’un jugador o bé del Barça –l’han guanyat Xavi Hernàndez, Sergio Busquets, Gerard Piqué i Sergi Roberto– o bé de l’Espanyol –Sergio García també en té un–. La irrupció del Girona en l’elit del futbol, però, ha trencat aquesta tendència. Així, aquest any, en la gala que se celebrarà dimarts que ve a l’Antiga Fàbrica Damm, qui s’endurà el trofeu en forma d’estrella com a millor jugador del futbol català de la temporada passada és el capità del club blanc-i-vermell, Àlex Granell.

El mig ha recollit un percentatge de vots d’un 34,9% –la xifra determinada pel criteri dels clubs, els federats i d’un jurat–, i s’ha imposat per només tres punts a l’ara davanter del Vila-real Gerard Moreno. Granell, que pren el relleu de Sergi Roberto, veu recompensada una trajectòria allunyada dels focus fins no fa gaire. I és que, quan Xavi Hernàndez va rebre el primer guardó fa sis anys, el gironí estava jugant a tercera divisió a l’Olot. El capità blanc-i-vermell, de fet, és el paradigma de jugador forjat en el futbol català, ja que ha competit en totes les categories que hi ha entre la primera catalana i la primera divisió.

El guardó a millor jugadora, d’altra banda, se l’ha endut Marta Corredera (32,4%) que ha obtingut un 1,2% de vots més que Alèxia Putellas –la vallesana s’ha endut el reconeixement com a màxima golejadora–. Corredera, ara en el Llevant, veu premiada la seva trajectòria més recent, ja que ha aconseguit dos títols de lliga consecutius amb l’Atlético.

El valor d’un ascens

El premi com a millor entrenador tindrà aquest any dos guanyadors, ja que s’ha imposat la candidatura conjunta de Sergio González i Rubi, dos tècnics que la temporada passada van brillar. L’ara entrenador de l’Espanyol, Rubi, va aconseguir un ascens històric a primera amb l’Osca, mentre que Sergio va pujar-hi amb el Valladolid. Els guardons a jugadors amb més projecció, d’altra banda, se’ls han endut Carles Aleñà (Barça) i la mig de l’Espanyol Maria Llompart, mentre que Xavier Estrada rebrà el premí de millor àrbitre per cinquena vegada.

En futbol sala, Marc Tolrà, ara en el Benfica però el curs passat en el Barça, ha estat reconegut com a millor jugador i, Berta Velasco (Penya Esplugues), com a millor jugadora, mentre que el colomenc Javi Rodríguez, que va classificar l’humil Gyor hongarès per a la final a quatre de la UEFA Futsal Cup, ha estat guardonat com a millor entrenador. El premi del jurat ha estat per l’ara vicepresident econòmic de la RFEF, Andreu Subies, en reconeixement a la seva tasca dels últims set anys com a president de la federació catalana.

Andreu Subies, rebrà el premi del jurat pel seus set anys al capdavant de la FCF

RECONEIXEMENT

Àlex Granell ha jugat en totes les categories entre la 1a catalana i la 1a divisió

Soriano, pitxitxi per cinquè any consecutiu

Un dels jugadors que més protagonisme ha acaparat els últims anys en la Gala de les Estrelles ha estat el davanter Jonatan Soriano. I és que el de Pont de Vilomara encadena ja cinc anys rebent el títol de màxim golejador. En les primeres edicions, per les seves grans xifres realitzadores amb el Red Bull Salzburg i, aquesta darrera temporada, per les 24 dianes que ha fet en el Beijing Guoan xinès. Val a dir, això sí, que en l’edició d’aquest any, per coeficient, compartirà el trofeu amb el davanter blanc Mariano (18 gols amb l’Olympique de Lió).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)