2a divisió A

El Reus presenta un pre-concurs de creditors

Futbol. La directiva admet un deute de 5,3 milions i té tres mesos per renegociar amb els creditors mentre negocia l’entrada de nous inversors

La delicada situació econòmica del Reus viu nous episodis cada dia que passa i avui Xavier Llastarri i Joan Oliver han repassat les conseqüències de la junta d’accionistes de dilluns a la nit. Un deute de 5,3 milions obliga a entrar en fase de pre-concurs de creditors.

El conseller delegat del Reus ha explicat en roda de premsa les dificultats del club. “El Reus som un dels clubs més petits de segona, si no el més petit. El nostre nivell d’ingressos fa molt difícil competir en aquesta categoria. Fins ara ho hem aconseguit i té molt de mèrit. Només el Rayo Majadahonda té menys ingressos per socis i entrades. Estem just per sobre dels 2.000 i altre tenen deu vegades més, que comporta una gran diferència de pressupost.” Tot plegat va fer que es tanqués l’últim exercici amb un dèficit proper al milió d’euros i la incapacitat per tenir la garantia dels inversors necessaris per assolir amb èxit una ampliació de capital porten l’entitat a una situació límit. Ahir Diari de Tarragona assegurava que es deuen dos mesos de la nòmina de jugadors i empleats. Oliver ha parlat de negociacions “molt madures”, però encara no tancades per a l’entrada de capital, ja sigui agafant una part de les accions o com a soci majoritari. Però no estan lligades del tot i la manca de temps té conseqüències. “Hem presentat aquest matí al jutjat mercantil de Tarragona que s’intentarà arribar a un acord de renegociació del deute extrajudicial, que popularment es coneix com a pre-concurs de creditors i dura tres mesos. Això ens evitarà el risc de possibles embargaments i similars, que complicarien les negociacions. ”

Joan Oliver ha volgut transmetre optimisme. “La junta no va ser una festa, però tampoc un funeral. Es va veure que hi ha perspectives que han de permetre la continuïtat i fins i tot millora del club. El deute és petit, sobretot si es compara amb altres clubs de segona, però amb el que ha passat a l’estiu no podem assumir els pagaments.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)