Territorial

El perfil

Edu Albacar

Els últims gols, amb els de casa

Edu Albacar, que havia penjat les botes i era secretari tècnic de l’Elx fins fa dos mesos, es desplaça quan pot des d’Alacant i juga amb l’equip del seu poble, el Sant Jaume, a tercera catalana

“Quan vaig acceptar es pensaven que bromejava, però jo no jugo per la categoria, jugo pel club”

“Edu, hem perdut tots els partits de lliga. Podries venir, jugar i ajudar-nos, no trobes?” Era una proposta gairebé irònica, feta en confiança. El que no esperava la persona que va fer aquest oferiment a Edu Albacar, amic seu i membre de la junta directiva del Sant Jaume d’Enveja, és que la resposta seria afirmativa. No era cap broma, el lateral havia acceptat despenjar les botes per jugar amb l’equip de casa seva, a la tercera catalana de les Terres de l’Ebre. “Ell es pensava que li ho deia de broma, potser no entenia que volgués jugar, però jo no jugo per la categoria, jugo pel club”, explica el mateix Albacar, que precisament la jornada passada va fer un doblet contra el Corbera d’Ebre (4-1).

Amb 270 partits al futbol professional a l’esquena –40 a primera divisió i 230 a segona–, el futbolista de 39 anys tenia l’espina clavada de jugar allà on va començar tot quan era un nen. Edu Albacar és tota una personalitat al poble i volia tornar-li el suport que sempre ha sentit en la distància. “A Sant Jaume som uns 2.000 habitants i ens coneixem tots. Mon pare és el repartidor de begudes i va casa per casa a portar-les. I, és clar, com que hi ha aquesta relació propera, cada dilluns quan anava a fer el repartiment tothom li preguntava com m’havia anat en el partit d’aquell cap de setmana”, relata el futbolista ebrenc, que hi afegeix: “Molta d’aquesta gent que s’interessava per mi no m’ha pogut veure mai en viu en la meva etapa de professional. Ara ja ho pot fer. Em van veure de petit i ara ho fan al final de la meva carrera.”

750 quilòmetres per partit

El tracte que té Edu Albacar amb el club és senzill: anirà a jugar quan pugui. I és que el lateral no ho té fàcil. Viu a Alacant, que és on fa anys que està instal·lat amb la seva família. Cada cop que agafa l’AP-7 per jugar ha de fer 375 quilòmetres d’anada i 375 de tornada. Gairebé quatre hores per trajecte. De moment, en tot cas, ja ha disputat tres partits amb el Sant Jaume i els resultats de l’equip han estat positius: un empat i dues victòries. Tot i que amb el salt de categories és evident el canvi radical de nivell, en el primer matx que va jugar, a principis d’octubre contra el Flix, Albacar va patir. “Vaig retirar-me per una lesió greu als isquiotibials, feia més de mig any que no feia res d’exercici i vaig acabar aquell primer partit fatal, fet pols”, diu el futbolista ebrenc, que detalla el canvi que hi ha entre el futbol professional i el regional: “Es nota moltíssim físicament, perquè a tercera catalana jugues per diversió i no pots centrar-te en la preparació.”

La possibilitat de jugar a l’equip on s’havia format va arribar després que Edu Albacar visqués una mala experiència al club de la seva vida, l’Elx, amb el qual estava vinculat des del 2010. El santjaumer va penjar les botes i li van oferir la secretaria tècnica, un càrrec que va acceptar. Malauradament, el mes de setembre passat, el president va acomiadar-lo de males maneres, una situació que s’haurà de resoldre als jutjats. Ara, amb tot, vol girar full i espera nous reptes per al futur, sigui als despatxos o a les banquetes: “M’estic traient el tercer nivell i entrenar és una de les opcions que m’atrauen, sobretot en futbol de base.”

El perfil
Edu Albacar (Sant Jaume d’Enveja, 16/11/1979) va iniciar-se al Sant Jaume i després va passar pel Dertusa, el Nàstic juvenil, la Sénia, el Tortosa, l’Espanyol B, el Novelda, l’Alacant, l’Hèrcules, l’Alavés, el Rayo Vallecano i l’Elx.
178
partits
entre la lliga i la promoció a primera va disputar Edu Albacar amb l’Elx, en els quals va marcar 25 gols.
2
temporades
ha militat a primera divisió. Va ser en els dos cursos de l’Elx (del 2013 al 2015).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)