2a divisió FEF

L’esquerra de Boselli

2a divisió B. L’uruguaià del Peralada, tot i no marcar, ha donat vida a l’atac xampanyer des del seu debut, participant en la majoria de gols i recuperant el poder de l’equip a pilota aturada

El 16 de gener el Girona va anunciar que Juanma Boselli es convertiria en jugador del Peralada, però com que estava jugant el sud-americà sub-20 l’uruguaià no va poder debutar amb els xampanyers fins a un mes després. Es va fer esperar, però ha valgut la pena. L’impacte del davanter va ser immediat, i és que Chicho li va donar la titularitat només d’arribar. De fet, Boselli ha estat en l’onze inicial les tres jornades que fa que és aquí i només s’ha perdut els últims quinze minuts al camp de l’Ebre, on amb 0-2 al marcador i una targeta groga el tècnic gironí no va voler córrer riscos. El més important, però, és que el punta uruguaià ha respost a la confiança del tècnic amb rendiment. Segurament el seu partit més complet va ser el del debut, al camp del Vila-real B, però contra l’Espanyol B a casa i al camp del Badalona també va tenir un paper destacat i va ser transcendent en el desenllaç del partit. I és que no hi ha cap dubte que l’esquerra de Juanma Boselli ha arribat a l’Alt Empordà per ser determinant.

L’arma més esperada

Des de principi de temporada el Peralada ha tingut un problema amb la pilota aturada. No només a la seva àrea, on ha encaixat molts gols que han restat punts, sinó també a l’àrea contrària, on li ha costat treure’n profit. L’absència d’un especialista nat a l’hora de fer els llançaments –l’encarregat era Pau Miguélez– es notava massa i per això l’arribada de Boselli va ser agraïda des del primer moment pel cos tècnic. L’uruguaià té un guant al peu esquerre a l’hora de penjar els córners i les faltes laterals –encara falta veure si també per xutar a porteria– i ha fet canviar la tendència d’aquestes accions en els últims partits. En el debut a Vila-real Boselli ja va assistir en un córner Ferraresi en l’acció de l’empat a un i diumenge al camp de l’Ebre, tot i no ser accions directes, els dos gols van venir d’un córner i una falta llunyana servits per l’atacant. En total, tres dels set gols que el Peralada ha marcat en els últims tres partits –els que ha jugat Boselli– han sortit de pilota aturada. Però l’uruguaià no s’ha quedat aquí, i és que contra el Vila-real B també va provocar l’acció del 2-3 forçant un gol en pròpia porta de Migue i contra l’Espanyol B Pachón va obrir la llauna aprofitant el refús d’un xut de Boselli, que d’aquesta manera ha tingut participació directa en cinc dels últims set gols xampanyers.

L’aportació del jove davanter ha estat tan productiva que en aquestes últimes tres jornades el Peralada és el segon equip que més gols ha marcat (7), només superat per l’Espanyol. Amb aquests números els xampanyers han passat d’una mitjana de menys d’un gol per partit –24 en 25 jornades– a més de dos –7 en 3–. I tenint en compte que amb la victòria contra l’Ebre (0-2) i els empats contra el Vila-real B (3-3) i l’Espanyol B (2-2) el Peralada és el quart millor equip en aquesta sèrie, el creixement conjunt de Boselli i el Peralada és una crida a l’optimisme.

DECISIU

Des del debut ha servit totes les accions a pilota aturada, i ha generat tres gols
5
gols
dels 7 que ha marcat el Peralada en els últims tres partits (des del seu debut) han nascut de les botes de l’uruguaià