Territorial

MIQUEL HEREU

ENTRENADOR I DIRECTOR ESPORTIU DEL BESCANÓ

“Treballar per al Barça és una fita”

Quan acabi el curs, Hereu deixarà el Bescanó per marxar a Àsia en una de les acadèmies que el Barça té a l’estranger

Després d’aprendre amb Pep Triadú en clubs com ara el Girona i el Llagostera i de propulsar posteriorment el projecte del Bescanó, Miquel Hereu i Soms (Girona, 1986) emprendrà una nova aventura a la Xina sota el paraigua de les Barça Academy.

Ha deixat el llistó ben alt a Bescanó abans de marxar...
És la tercera temporada. Vam començar un projecte amb la junta directiva, a la qual li estic molt agraït, integrant al primer equip la base i ens han anat molt bé les coses. Vam fer amb el primer equip la promoció a primera catalana i enguany estem en posicions capdavanteres. Pel que fa al club, hi ha hagut una millora important, hem crescut en quantitat i qualitat, amb una metodologia en comú, amb jugadors del primer equip entrenant a la base i hem desenvolupat projectes de poble i socials. Ha estat un projecte maco, però ara toca començar una nova etapa.
Hi continuarà fins a final de curs, però.
Un dels factors més positius d’aquesta oportunitat és que podré continuar fins a final de curs, de manera que intentarem deixar el primer equip el més amunt possible. I pel que fa al futbol de base, podré fer la transició amb el nou equip que entrarà.
El salt professional és important...
Treballar per al Barça és de les coses més importants que poden passar-li a un entrenador. Quan ets petit, el teu somni és jugar en el primer equip del Barça, de manera que aconseguir treballar per al club, com a entrenador, és una fita i alhora una responsabilitat.
Quins projectes té?
Conèixer una nova cultura i una manera de fer diferent. En l’àmbit futbolístic, adaptar-nos al context asiàtic intentant exportar la manera de fer, futbolística i de valors, representant el Barça i Catalunya a Àsia.
El model futbolístic del Barça ha passat a tenir un interès global.
L’objectiu és exportar la manera única i diferent que té la metodologia del Barça. És el fet diferencial. La regió on vaig és una regió que vol créixer i esdevenir una potència futbolística amb vista al mundial que volen celebrar a la Xina. Nosaltres podem aportar el nostre punt de vista i portar-lo allà. No volem imposar-lo, sinó que cal analitzar la seva cultura i trobar un equilibri on tothom se senti còmode.
S’està convertint en un fenomen que els entrenadors catalans marxin a l’estranger.
Mundialment, Catalunya i la marca Barça estan molt reconegudes. És com el Hollywood del futbol. El nivell dels entrenadors és molt alt i ens veuen com una potència. Que tinguem l’oportunitat de poder veure món a través del futbol i donar a conèixer el Barça i Catalunya arreu, també és un motiu d’orgull.
Deixa Bescanó per marxar a la Xina. Què n’espera culturalment?
Sense conèixer-ho amb profunditat, és una regió que m’atreu per la llengua, la gastronomia i els paisatges. És molt atractiu tot plegat. Amb bona actitud, l’adaptació ha de ser més o menys ràpida. És clar que marxar lluny implica trobar a faltar moltes coses, però personalment penso que també és una bona oportunitat per viure experiències úniques.
M’imagino que no només ensenyarà, sinó que vostè també aprendrà.
Segur. Veuré noves maneres d’entendre el futbol. Tot és novetat allà i pot ser interessant veure el creixement que volen implementar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)