Girona

L’energia que ha faltat

Al camp i fora. Aday Benítez, a temps de reaparèixer després d’una lesió llarga i delicada, assumeix que la segona A serà molt dura, però transmet força, empenta i il·lusió

El Girona ha trobat a faltar Aday Benítez, un dels futbolistes que més empenta i energia transmet tant al terreny de joc com fora. El jugador de Sentmenat va arribar a temps de reaparèixer, ja en l’últim partit de lliga i quan el descens estava més que assumit. Els últims 24 minuts a primera divisió, hi va posar ganes, lluita i aquelles jugades tan característiques seves de perfilar-se en diagonal des del costat esquerre per buscar la centrada o la progressió amb la dreta. “Tornar després de gairebé set mesos és una sensació molt bona. Em torno a sentir futbolista, i això és una passada”, reconeixia després un dels capitans del Girona, que no s’havia volgut posar terminis per superar una lesió complexa i delicada al genoll dret. Se la va fer en el Girona-Rayo del 27 d’octubre i, sis mesos i tres setmanes després, va tornar a jugar un partit oficial.

Era l’última cita del Girona a primera, i Aday va dedicar molt menys temps a parlar de la seva recuperació que de com deixa el Girona un descens dolorós. Com al terreny de joc, Aday hi posa energia i trempera quan parla, amb la condició de ser un dels capitans i un dels homes de més pes d’un vestidor en què encetarà la seva sisena temporada consecutiva. “Portem un escut al pit i l’hem de respectar sempre. El Girona és el més important”, va dir el carriler, que té molt clar on han caigut: “Sempre dic que la segona A és la lliga més difícil que he jugat, amb equips experts que pugen i baixen. Per nosaltres, serà el primer cop. La idea és ser a dalt i tornar com més aviat millor, però el missatge és que serà dur, molt dur. Estem preparats per a una temporada intensa i dura per mirar de tornar a primera.” Convençut per naturalesa –“estic segur que ho aconseguirem perquè hi soc jo”–, assumeix el repte: “Sabem com és la segona A, però ho afrontarem amb tota la força i tot el que es mereix el Girona. Estic segur que aquest equip tornarà.”

Culpa de tots

Aday no s’hauria imaginat el desenllaç negre quan l’equip va sortir de Leganés amb 34 punts, faltant deu jornades, que l’equip ha acabat tancat amb tres tristos punts. “Fa molt mal, però aquestes coses passen i ens faran més durs i més experts.” Ell intentava ajudar des de fora un equip en caiguda lliure. El de Sentmenat, però, no responsabilitza només Eusebio Sacristán del descens a segona A. “Crec que la gent ha confiat sempre en el mister, que té molts conceptes, és molt bona persona i ho ha intentat fins al final. La culpa la té tothom. Ell donava la cara, però aquí hi ha també els jugadors i tota la gent que treballa al darrere”, assegura.

PROTAGONISTA

Toca assumir aquesta derrota global i intentar tornar a tenir molta il·lusió, perquè ve un any dur. Sabem com és la segona A

EL DESCENS

Assegura que la responsabilitat és col·lectiva i que els ha de servir per aprendre

PES AL VESTIDOR

Començarà la seva sisena temporada a Montilivi com un dels capitans

LA XIFRA

Mirava d’ajudar de moltes maneres. Ens han faltat coses, a tots, i n’aprendrem. És una experiència per al club
Fa deu jornades tothom donava per fet que l’equip se salvaria. És un pal, però ens farà més durs i més experts
La idea és ser a dalt i tornar com més aviat millor. Estem preparats per a una temporada intensa i estic segur que ho aconseguirem
Tornar després de gairebé set mesos és una sensació molt bona. Em torno a sentir futbolista. Això és una passada
Aday Benítez
203
dies
entre el partit en què es va lesionar i la reaparició. Sis mesos i tres setmanes de recuperació

Els últims minuts en un carril amb vuit jugadors

X.M.

La reaparició d’Aday va arribar una setmana després de la de Mojica. Tots dos han compartit mesos de treball de recuperació i, des de fora, han observat el desconcert que hi ha hagut al carril esquerre, amb un càsting continu i fins a vuit jugadors ocupant-lo. El Girona va fitxar en el mercat d’hivern Raúl García Carnero, que ha tingut un paper decebedor. El gallec va passar de jugar amb discontinuïtat a desaparèixer del mapa, sense cap mena de participació en els quatre últims partits de lliga. En un, a Getafe, Eusebio va fer invents situant Juanpe al lateral esquerre. En plenes mancances, també Granell es va haver d’adaptar com va poder al carril, ocupat també per Carles Planas (molt més temps lesionat que disponible), Muniesa (utilitzat també com a central i com a pivot al mig, ha dit sempre que al costat esquerre és on pateix més) i Valery, una de les notícies positives.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)