2a divisió FEF

Sang, suor i autocars

Fases d’ascens. Els representants catalans que aspiren a pujar a segona A i segona B hauran de fer grans quilometrades, després d’un sorteig que no deixa content a gairebé ningú

El Cornellà, per pujar a segona A, i el Llagostera, l’Hospitalet, l’Horta i el Prat, a segona B, comencen un viatge que durarà entre dues i sis setmanes per complir l’objectiu més ambiciós del futbol semiprofessional: l’ascens de categoria. En aquest somni sempre hi ha pedres i el sorteig d’ahir va ser una de grossa pels catalans. Si bé ningú s’atreveix a calibrar del tot la vàlua dels contrincants, el prejudici afirma que els rivals del país s’enfrontaran contra equips poc agradables. I si el nivell pot ser variable, la geografia no. I aquí coincideixen la majoria: viatges llargs i feixucs.

El pitjor rival de tots se l’ha emportat el Prat, quart classificat del grup català de tercera divisió que s’haurà d’enfrontar contra el Ceuta. “Pitjor sort, impossible”, manifesta el tècnic Pedro Dólera: “Jo tenia dos equips que no volia veure: el Linares i el Ceuta. I un d’ells ens ha tocat”. El Prat haurà de fer un viatge per aire (avió fins a Màlaga), terra (autocar fins Algesires) i mar (ferri cap a Ceuta) on li espera un equip amb estructura dels millors de segona B (tenen a Migue Garcia, 8 gols en dues temporades amb el Sabadell), un camp que no serà estrany que l’omplin (6.500 persones) i un ambient hostil. L’anada, al Sagnier, dissabte (18 h). “Una vegada que som aquí, estic convençut que lluitarem i tindrem les nostres opcions. Viurem una gran experiència”, afegeix el tècnic.

Més quilòmetres

Un viatge similar haurà de fer l’Hospitalet, segon classificat del grup cinquè de tercera divisió, que jugarà contra l’Algesires. Els gaditans han sumat tres punts menys que el Ceuta en el grup d’Andalusia occidental, un dels més potents de l’estat. “No importa quin sigui el rival”, va dir el tècnic riberenc, Jonathan Risueño: “Seran tres eliminatòries que es decidiran per detalls en tots els casos”. La realitat és que l’Hospitalet haurà de fer un desplaçament de més de 1.000 quilòmetres aquest mateix cap de setmana perquè el partit d’anada es juga diumenge (19 h).

800 quilòmetres haurà de fer l’Horta per jugar aquest dissabte (20 h) a Navalmoral de la Mata (Extremadura) contra el Moralo, rival determinat pel sorteig. “M’hagués agradat jugar l’anada a casa per preparar bé la setmana d’entrenaments i tota la logística pel que fa al viatge”, afirma l’entrenador dels barcelonins, Nacho Castro: “Però ha tocat així. No tinc encara moltes referències però sé que nosaltres anem amb una il·lusió enorme i que ens ho passarem molt bé”, assenyalava el tècnic que li ha tocat un rival d’un dels grups, tradicionalment, amb pitjor reputació de l’estat.

La basca, en canvi, és una lliga molt ben considerada i el Llagostera s’hi haurà de batre contra el seu campió, el Portugalete, per pujar de manera directa. L’anada al municipal (probablement dissabte a les 17.00 h). “El Portugalete ha fet una temporada molt bona en un grup molt competitiu i amb equips potents. Al País Basc es practica un futbol diferent i el nivell és molt alt”, comenta Oriol Alsina.

El pitjor segon

El Cornellà no ha tingut sort en el desplaçament, el més llarg que li podia tocar, però sí en el rival ja que la Ponferradina ha estat el segon classificat que menys puntuació ha fet de tota la categoria. “Al grup 1 hi ha bons equips i ells han acabat amb bons números, sobretot amb molts pocs gols encaixats”, diu el tècnic Xavi Calm.

D’altra banda, avui la Federació fallarà sobre el recurs que ha presentat el Terol per alineació indeguda d’Abde en la darrera jornada de lliga. Abde estava sancionat des de feia sis setmanes, en la última jornada de la divisió d’honor juvenil, per acumulació de grogues i ahir va disputar el xoc. L’entitat verda confia en què la normativa l’empara perquè el jugador no va ser convocat la jornada posterior a la sanció, amb la qual cosa donava per complert el càstig.

LES REACCIONS

No importa quin sigui el rival. Seran tres eliminatòries que es decidiran per detalls
Jonathan Risueño
ENTRENADOR DE L’HOSPITALET
Al grup 1 hi ha bons equips i ells han acabat amb un número baix de gols encaixats
Xavi Calm
ENTRENADOR DEL CORNELLÀ
Arribats en aquest punt sabíem que ens hauríem d’adaptar al rival i a les seves característiques
Oriol Alsina
Entrenador del llagostera
M’hagués agradat jugar l’anada a casa per preparar la logística pel que fa al viatge
Nacho Castro
ENTRENADOR DE L’HORTA
És un rival, un viatge i un entorn difícil però jugarem amb motivació per fer-ho bé
Pedro Dólera
entrenador del prat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)