3a divisió FEF

La RFEF fixa el preu i l’Hospitalet s’hi rebel·la

3a divisió. 452.022 euros és la xifra que haurà de pagar el club que vulgui ocupar la plaça del Reus a segona B; els de la franja, que hi tenen prioritat, van voler mostrar-hi la seva disconformitat

Resoldre la incògnita de qui ocuparà la plaça del Reus a segona divisió B cada cop està més a prop després que la federació espanyola fes oficial la xifra i el procediment a seguir per comprar la plaça que ha quedat vacant. Per fer-ho caldrà ingressar 452.022 euros –l’equivalent als deutes del Reus i d’altres clubs de segona B amb la RFEF– en les properes 72 hores, un anunci que no ha caigut gens bé a l’Hospitalet, l’equip amb prioritat per obtenir la plaça.

De fet, els riberencs ja havien convocat una roda de premsa per mostrar el seu malestar abans de saber la quantitat establerta per la junta directiva de l’ens federatiu en la votació de dissabte i ahir van demanar públicament l’ascens automàtic a segona B sense necessitat d’abonar cap quantitat “Un cop sabut el preu de la plaça hem enviat una carta al president Rubiales en la qual, entre altres coses, li recordem que tenim tots els drets esportius sobre ella”, va dir el president de l’entitat del Barcelonès, Santi Ballesté, que considera injust el sistema establert i que va demanar també suport a la resta de clubs per no pagar: “Exigim a la RFEF que abandoni aquesta subhasta i doni la plaça a qui la mereixi per mèrits esportius”, va explicar davant els mitjans, en una decisió que es contradiu amb els moviments realitzats per l’entitat del Barcelonès la darrera setmana tal com va reconèixer Ballesté a aquest diari. I és que l’Hospitalet té preparats 221.000 euros –una xifra que, segons el president hospitalenc, correspon al deute esportiu del Reus B i que considerarien justa– que els permetrien comprar la plaça si ningú mou fitxa els propers tres dies.

I és que a banda dels 452.022 euros de sortida, la federació espanyola també va marcar els passos a seguir en cas que cap club es presenti i compleixi les condicions exigides en les properes 72 hores. Aleshores, s’obriria un període de dos dies per comprar-la per la meitat del preu –226.011 euros–, una xifra molt propera a la que estaria disposat a pagar l’Hospitalet. En cas de seguir sense comprador, el preu tornaria a baixar a 113.005 euros i, finalment, no caldria abonar cap quantitat.

Els pretendents

Per altra banda, tot i que des de l’Hospitalet es va demanar ahir la col·laboració de la resta de clubs per no pagar els 452.022 euros exigits, sembla evident que si els de la franja no es mouen, el curs que ve no jugaran a la categoria de bronze. Ahir mateix, l’Alcobendas Sport i el Zamora van emetre un comunicat en què mostraven el seu interès per obtenir la plaça vacant a segona B.

TERMINIS

Els clubs tenen ara tres dies per abonar la quantitat fixada de 452.022 euros
L’Hospitalet es mostra contrari al procés de subhasta i demana la plaça
El Zamora i l’Alcobendas Sport van fer públic ahir el seu interès per pujar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)