3a divisió FEF

3a divisió

La doble vida de Josu Rodríguez

Combina el seu lloc d’adjunt a la direcció general del Cerdanyola amb el seu paper de referència en l’atac del Sant Andreu

La lliga a la tercera divisió va iniciar la setmana passada un tram de tres partits en vuit dies que desembocarà aquest diumenge amb un Sant Andreu-Cerdanyola, l’últim enfrontament de la quarta jornada. Al terreny de joc hi saltarà, amb la samarreta del Sant Andreu, Josu Rodríguez, que a la vegada és assalariat del club que tindrà al davant. El Cerdanyola va anunciar aquesta setmana que el futbolista de 29 anys s’incorporava a la direcció general del conjunt vallesà com a adjunt mentre continua combinant la pràctica futbolística amb la samarreta quadribarrada.

Ni Josu, ni el Sant Andreu ni el Cerdanyola veuen cap problema en el fet de combinar les dues tasques. El futbolista ha estat jugador de diversos equips, com ara el Vilafranca o el Masnou, mentre feia feines en el futbol de base d’altres, com ara el Masnou, l’Europa o el Júpiter, on va ser coordinador d’àrea en el futbol de base. Ara, a més, agafa més ascendència en l’organigrama d’un club on va fer el primer contacte com a jugador. “Al Cerdanyola hi havia estat fa set temporades. Tenia una bona relació amb el president i em van fer la proposta de ser adjunt a la direcció general”, assenyala Josu, que s’encarregarà de tasques destinades al futbol de base. “Per la meva experiència, estar en els dos clubs no comporta res significatiu quant a incompatibilitat. No hi ha cap mena de problema en ser tasques tan diferents. Estic molt a gust al Sant Andreu i a la vegada he de fer el meu camí professional”, afirma.

L’aportació de Josu

Com a futbolista, la dècada que acumula Josu en el futbol català i les tres darreres temporades al Sant Andreu, en què s’ha convertit en un estilet del grup, l’han convertit en una garantia. Als despatxos, en canvi, s’estrena en un lloc amb responsabilitat. “El meu objectiu és fer quatre tipus de formacions: una als pares, relacionada amb les protestes arbitrals; una altra als entrenadors i coordinadors, relacionada amb la metodologia futbolística, i als nens, d’una banda teràpies individuals i de l’altra, teràpies de grup”, explica el futbolista, que vol aprofitar la formació en psicologia que ha obtingut. “M’agradaria aplicar uns valors determinats en els clubs on estic. En aquest cas, són dos clubs molt potents i la meva idea és aplicar l’experiència com a jugador i com a coordinador de base en cadascun d’ells.”

Des que va sortir de juvenil a l’Europa, Josu ha fet quilòmetres i quilòmetres en el futbol de base i amateur del país i ha pogut copsar les necessitats d’un món que mou milers de famílies cada cap de setmana: “S’ha d’intentar que els entrenadors estiguin formats i titulats, cosa que ja passa, i ajudar, des dels clubs, les famílies que tinguin problemes tant econòmics com en la formació dels nens.”

La vocació de Josu
Sigui com a jugador, entrenador de futbol de base o coordinador, Josu té clar que la seva feina ha d’anar destinada a la seva gran passió: el futbol. “Tot el que estigui vinculat amb el futbol i la docència m’agrada. M’agrada treballar amb nens, sobretot amb nens petits, però també amb adults, i, això sí, tot relacionat amb el futbol.”
277
partits
ha disputat Josu en la seva carrera entre segona B i tercera divisió.
6
samarretes
diferents ha vestit en la seva carrera en aquestes categories: Europa, Masnou, Vilafranca, Sant Andreu, Cerdanyola i Júpiter.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)