2a divisió FEF

Retrobaments al Principat

2a divisió B. El Llagostera visitarà dissabte l’Andorra, que de moment lluita en la part alta gràcies, en part, a dos vells coneguts: Ratti i Moussa

El Llagostera visitarà dissabte (17 h) el camp d’un Andorra que, després de pujar a segona B directament de primera catalana a través de la compra de la plaça del Reus –tot i que el TAD va anul·lar fa unes setmanes el descens dels roig-i-negres a tercera–, s’està consolidant com un dels candidats a la zona noble després d’un inici de temporada excel·lent. En aquest gran inici de l’equip del Principat hi ha dos noms que brillen amb llum pròpia i que són molt coneguts a Llagostera pel seu passat amb la samarreta blau-i-vermella. Un és el porter Nico Ratti, que és la peça fonamental perquè l’Andorra sigui l’equip menys golejat de la lliga després d’haver encaixat només cinc gols en les nou jornades que s’han disputat; i l’altre és l’extrem Moussa Sidibé, que és indiscutible en l’esquema del tècnic, Gabri –ha estat titular en els nou partits–, i és, juntament amb Forgas, el màxim golejador de l’equip amb quatre dianes, a només una dels màxims golejadors de la lliga (Torras, de l’Eixea, i César Díaz, del Castelló).

El pas de Moussa pel Llagostera és molt recent, i és que el malià només va jugar amb els gironins el curs passat a tercera. Això sí, Moussa va ser un home clau en l’ascens a segona B amb onze gols. L’extrem havia de ser clau també aquest curs per als d’Oriol Alsina, però al final de l’estiu va aparèixer el gran interès de l’Andorra, que es va concretar amb un traspàs cap al Principat. Nico Ratti, en canvi, fa temps que va deixar el Llagostera, en el mercat d’hivern del 2017, després de quatre temporades i mitja. En aquest període l’argentí només va jugar nou partits, però va deixar una gran impressió sobretot en el curs 2015/16 a segona A, quan només tenia 22 anys. Ratti va jugar dos partits de copa i tres jornades de lliga seguides, en què va brillar en les victòries contra el Saragossa (1-2) i el Valladolid (3-1) abans de veure com la golejada de l’Alcorcón (6-1) el tornava a condemnar a la suplència.

Dos més a la banqueta

Moussa Sidibé i Nico Ratti no seran els únics coneguts que es trobarà el Llagostera en el partit d’aquest dissabte, i és que dos dels entrenadors de porters dels llagosterencs els últims anys formen part del cos tècnic de Gabri. Són Albert Jorquera, que exerceix les funcions de segon entrenador, i Kiko Martí, que és l’entrador de porters del conjunt andorrà.

Forgas, Keita i Pachón, amb passat al Peralada

Moussa, Ratti i Jorquera no són els únics vells coneguts del futbol de la demarcació gironina, i és que a les ordres de Gabri hi ha tres jugadors que van formar part en un moment o altre del Peralada mentre durava la filiació amb el Girona. Són Ernest Forgas, Moha Keita i Àlex Pachón. Forgas, que va jugar amb els xampanyers la segona volta del curs 2016/17 a tercera –sis gols en 12 partits–, està en estat de gràcia i ja ha marcat cinc dianes. El barceloní és la referència ofensiva dels de Gabri i és titular indiscutible, com també ho és Keita. El senegalès, que va completar la seva etapa de formació amb el Girona i va jugar la primera volta del curs passat amb el Peralada abans de fitxar per l’Andorra en el mercat d’hivern, ho ha jugat pràcticament tot, encara que de moment no ha vist porteria. Qui menys ha jugat és Pachón, cedit pel Girona. El punta ha jugat 33 minuts repartits en quatre partits i ha marcat un gol, en el triomf al camp del Nàstic (0-3).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)