Girona

El sorteig del torneig del KO

Copa. Avui (12.30 h) se sorteja la primera fase de la competició, que estrena un format innovador amb totes les eliminatòries a partit únic, excepte les semifinals. Surten a escena el Girona, l’Olot i el Llagostera

La nova copa ja és una realitat. La competició, ideada per la federació espanyola (FEF) i que recupera l’essència de torneig del KO –tots els enfrontaments seran a partit únic excepte les semifinals, a les quals s’accedirà després de superar cinc fases– sorteja avui (12.30 h) la primera eliminatòria. Excepte els quatre –Barça, Madrid, Atlético i València– que disputen la supercopa, també de nou format, en aquesta primera eliminatòria ja hi entren tots els equips que poden aspirar al títol i per tant, els tres gironins –Girona, Olot i Llagostera– també surten a escena. Engega amb 16 equips de primera divisió, 22 de segona A, 38 de segona B, 21 de tercera, els quatre finalistes de la copa Federació i els deu guanyadors de la fase prèvia, procedents d’entre els vint campions de cada federació territorial. En total, 111 conjunts seran aquest migdia, a la seu de la FEF, a Las Rozas, en els bombos d’un sorteig que té la seva complexitat i del qual sortirà un exempt que passarà a la següent fase sense jugar la primera.

En primer lloc se sortejarà els rivals dels deu guanyadors de la fase prèvia, entre els quals es troba l’Andorra, que va accedir a aquest grup com a campió de primera catalana el curs passat. Aquests deu conjunts, els més modestos de la competició, tots de tercera, menys precisament l’Andorra, que és a 2a B, s’enfrontaran a un equip de primera al cent per cent.

D’aquesta manera, quedaran sense emparellar sis equips de màxima categoria, que s’afegiran al bombo dels 22 de segona A, per formar un grup de 28 conjunts que se les heuran amb un dels 21 de tercera o un dels quatre semifinalistes de la copa Federació. Tornaran a quedar equips sense emparellar, del bombo de primera i de segona A, tres exactament, que seran sortejats per veure’s les cares amb un dels 38 equips de segona B. Per tant, el més segur és que al Girona li toqui enfrontar-se a un equip de tercera o un semifinalista de la copa Federació, però també es podria donar el cas que quedés emparellat amb un segona B.

Arribats a aquest punt, ja només quedaran 35 equips de segona B que se sortejaran entre ells. Per probabilitat, doncs, tant l’Olot com el Llagostera s’enfrontaran a un rival de la seva categoria, encara que podrien ser un dels tres de bronze a qui els toqués un primera o segona A. També podria ser que un dels dos fos l’exempt, ja que aquest sortirà d’aquest últim grup. Les eliminatòries, a partit únic, es disputaran els dies 17, 18 i 19 de desembre.

LES PROBABILITATS

El Girona, amb un 3a o semifinalista de la copa FEF; Olot i Llagostera, amb un 2a B
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)