Girona

Quan el zero és cosa de tots

El Girona ha mantingut la porteria immaculada en tres dels quatre últims partits, la meitat de les que acumulava en les 25 anteriors jornades

L’equip atribueix la millora a la pressió i la intensitat aplicada en totes les línies

La Ponferradina va marxar de Montilivi sense haver fet ni un xut a porteria. Va tenir tres faltes a prop de l’àrea –dues d’Ivi i una de Ríos Reina que va tocar a la part superior del travesser– però va ser incapaç de crear perill en tot el partit al Girona. Quinze dies abans, l’Osca, un dels aspirants a l’ascens directe, també va deixar Montilivi amb un full de serveis raquític: un xut entre els tres pals i dos a fora. Ni uns ni altres van batre Asier Riesgo, que ja havia sortit immaculat de Fuenlabrada, tot i que al Fernando Torres sí que va ser fonamental amb dues aturades de molt mèrit. Dels quatre últims partits de lliga, el Girona n’ha acabat tres sense encaixar cap gol, i ha assegurat en tots tres la victòria. L’única excepció és a Riazor, on el Deportivo va treure petroli de les arribades –tres xuts entre pals i un a fora– i va marcar dos gols, neutralitzats en la recta final pel doblet de Cristhian Stuani.

En només quatre jornades, tres porteries a zero. En les 25 anteriors, sis. El ritme no té res a veure, i està relacionat de ple amb el pas endavant en intensitat i agressivitat que ha permès a l’equip guanyar fiabilitat, accelerar i alimentar l’esperança de lluitar per l’ascens directe, un objectiu que semblava del tot inabastable fa poc més d’un mes. A Fuenlabrada, va fer falta la inspiració de Riesgo per fer bo el golàs de Stuani. Però contra l’Osca i la Ponferradina, la porteria immaculada no va ser pas gràcies a una actuació destacada del basc. Argumenta la millora defensiva el capità, Àlex Granell: “Està relacionat també amb el fet d’haver entès que la intensitat, l’agressivitat i mossegar a camp contrari ens és molt útil. Les pilotes arriben menys netes al nostre camp i faciliten la feina primer als migcampistes i després als defenses.” Una responsabilitat col·lectiva amb el primer pas al davant. “La incorporació de jugadors com Brandon Thomas, més enllà del talent indiscutible que té, hi posa una entrega que ens ajuda molt en la pressió. El treball des del davant permet que els rivals arribin amb menys facilitat al nostre camp i ens generin menys ocasions”, afegeix Granell. Brandon va cobrir contra la Ponferradina l’absència de Stuani al davant, però sol arrencar des de l’esquerra. A l’altre costat, s’ha consolidat Aday Benítez, que des d’una posició més avançada que la que acostumava a ocupar també aporta un treball que contribueix a dificultar la progressió dels rivals i fer més sòlid el conjunt blanc-i-vermell.

El repte a fora

El zero de Fuenlabrada va trencar una sèrie molt preocupant que es va allargar fins als onze partits seguits –entre lliga i copa– rebent com a mínim un gol. Havia començat amb Juan Carlos a la porteria, però tampoc s’havia resolt amb l’aparició d’Asier Riesgo, que va haver d’esperar al seu cinquè partit de lliga per deixar la porteria immaculada. El 0-1 de Fuenlabrada que va obrir la sèrie de tres porteries a zero en quatre partits és tot just el segon partit a camp contrari que el Girona acaba imbatut. L’anterior va ser al camp del Racing, el 6 d’octubre, en la primera victòria lluny de Montilivi i amb Juan Carlos Unzué ja qüestionat. El conjunt gironí, amb molt desequilibri entre la fermesa a Montilivi (set porteries a zero) i a fora (dues), buscarà donar continuïtat al pas endavant en seguretat defensiva diumenge contra el Mirandés, que ha marcat un gol més però ha acabat set partits sense veure porteria.

SENSE ARRIBAR

La Ponferradina no va fer ni un sol xut entre els tres pals i l’Osca, 15 dies abans, en va fer només un

REACCIONS

Amb jugadors com Brandon, que ajuda molt en la pressió, les pilotes arriben menys netes al nostre camp
Àlex Granell
La intensitat, l’agressivitat i mossegar a camp contrari ens ajuden a fer que els rivals ens generin menys ocasions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)