Girona

Tot just encaixant el cop

Contratemps. La lesió de Brandon, que ja no tornarà a jugar aquest curs amb el Girona, deixa l’equip sense un futbolista que aportava i sense un perfil que no té

En el context d’incertesa i confusió provocat pel coronavirus, al Girona se li ha generat un problema extra: la greu lesió de Brandon Thomas. I és que l’atacant, incorporat aquest passat mes de gener com a cedit procedent d’Osasuna i que s’havia convertit en una de les sensacions del conjunt blanc-i-vermell darrerament, no tornarà a jugar aquest curs. Dimecres quan faltava mitja hora per a l’acabament de la sessió d’entrenament que l’equip duia a terme al matí a La Vinya, en una acció en què va girar, se li va quedar enrere el genoll esquerre i ja no va poder continuar. La manera com es va produir la lesió i els símptomes no convidaven a l’optimisme i ja al vespre, un cop efectuades les proves mèdiques pertinents, es van confirmar els pitjors presagis; trencament del lligament encreuat del genoll esquerre amb afectació al menisc. Sala d’operacions i adeu a la temporada.

Amb la notícia calenta, encara encaixant-la i assumint-la, Brandon va anar ahir a La Vinya, on va estar amb els seus companys, que van entrenar amb normalitat. La lesió és un cop duríssim per al davanter, que espera ara data per ser operat, ja que fins que no li baixi la inflamació al genoll no pot ser intervingut, i, que una vegada hagi passat per la sala d’operacions, haurà de fer front a un llarg procés de recuperació d’entre sis i vuit mesos. El dretà de 29 anys, a més, passava el moment més dolç des del seu aterratge fa dos mesos a terres gironines. Pura energia sobre la gespa, ell representava la cara del canvi d’aquest Girona que fa set jornades que no coneix la derrota i, en línia ascendent, havia marcat en les seves dues últimes titularitats, contra la Ponferradina (2-0) i l’Albacete (1-1), tots dos a Montilivi, l’últim, el passat cap de setmana, un golàs, després d’un control orientat espectacular.

Per tot plegat, perquè era un jugador ja integrat en els deu partits jugats de blanc-i-vermell, que aportava i que encara tenia marge de creixement pel que fa a importància i determinació, la lesió també és un revés per a l’equip. Martí perd una peça més en atac, que s’havia convertit en fixa i que, per condicions i per la manera de l’entrenador d’entendre el futbol, en capital. De fet, el tècnic mallorquí, públicament només va demanar un perfil de fitxatge, un atacant, que pogués jugar a la banda i que tingués capacitat d’anar a l’espai, característiques que encaixen amb Brandon, que ja coneixia perquè havia jugat amb ell al Mallorca.

La baixa del de Santanyí, doncs, deixa el preparador sense aquest tipus de futbolista que havia demanat, la qual cosa obre la possibilitat que el Girona es decideixi a fitxar un relleu. El club, però, no s’ha plantejat encara aquesta opció, atesa la promptitud de l’infortuni del jugador i també pel clima de dubte que es viu darrerament amb la competició aturada.

LES DADES

6
Mesos
haurà d’estar de baixa. El temps mínim de recuperació per a una lesió d’aquest tipus.

SENSE DATA

El davanter ha d’esperar que li baixi la inflamació al genoll per poder ser operat

POSSIBILITAT

El club no s’ha plantejat encara l’opció de fitxar un jugador com a relleu
10
partits
ha jugat amb el Girona: 9 de lliga (7 com a titular i 2 dianes) i 1 a la copa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)