Girona

Una oportunitat d’or

El nou escenari ha obert les portes als jugadors del planter Turmo, Pau Víctor i Ilyas per conviure amb el primer equip a La Vinya

Fan un pas més en el seu creixement i poden somiar amb el debut a 2a A

Des que el Girona va començar el procés de tornada als entrenaments, el tècnic, Pep Lluís Martí, va decidir citar cinc jugadors del planter. Jonatan Morilla i Ibrahima, del filial, i els juvenils Turmo, Pau Víctor i Ilyas. Tots ells ja havien vist com les seves competicions es donaven per acabades i els esperava un estiu tranquil i, sobretot, molt llarg. Ara, però, han vist com els apareix una oportunitat de fer-se veure i conviure amb el primer equip uns mesos.

L’oportunitat és especial sobretot per als tres juvenils, que està previst que la temporada que ve formin part de la plantilla del filial, que competirà, si no hi ha cap sorpresa, a tercera divisió. Després d’una temporada d’alts i baixos a la divisió d’honor juvenil, que ha acabat amb bones sensacions, el salt és majúscul. “Estan preparats i amb unes ganes boges de poder conviure a La Vinya amb el primer equip. Tots hi han anat en algunes sessions puntuals però ara podran viure el dia a dia. Potser no jugaran i qui sap si aniran convocats algun dia, però serà una gran experiència per a ells. Han d’aprendre com esponges, sobretot de com es conviu amb aquesta pressió que té el primer equip. És una oportunitat única que han d’aprofitar per adquirir un aprenentatge brutal i estic segur que els farà créixer molt”, destaca el tècnic del juvenil, Àlex Marsal, que els ha dirigit aquesta temporada –en el cas d’Ilyas els dos últims cursos.

Adrián Turmo

El davanter balear és un dels que més presència han tingut en els entrenaments del primer equip i va estar a punt d’entrar en una convocatòria quan Stuani va ser baixa per sanció. El club, que el va incorporar a l’estiu procedent de la Penya Arrabal de Mallorca, on havia jugat a divisió d’honor sent juvenil de segon any, confia en la seva projecció i per això la setmana passada el va renovar per a les dues pròximes temporades. Amb el juvenil, Turmo ha firmat una temporada de menys a més i ha acabat sent el màxim golejador de l’equip, amb nou gols en 22 partits disputats. “És un jugador molt explosiu, un davanter que ataca molt bé els espais. No destaca per ser gaire vistós amb la pilota als peus però és un jugador molt determinant a dalt. És vertical i té el gol entre cella i cella. Sobretot és molt treballador i humil, i és que ho ha passat malament en la vida i ara té clar que vol lluitar per això”, destaca Marsal sobre Turmo, a qui veu de segon davanter. “Amb nosaltres ha jugat de nou, però li falta el físic per ser la referència al màxim nivell. El veig com un segon davanter amb un perfil similar al de Portu, per exemple”, afirma.

Pau Víctor

Per qui el club també va fer una aposta clara la setmana passada és pel migcampista Pau Víctor, a qui va renovar per a les pròximes quatre temporades. Després de debutar el curs passat amb el juvenil A en el tram final de temporada, aquest curs ha fet un pas endavant i ha estat un dels jugadors amb més pes de l’equip –ha participat en els 25 partits de lliga–. A més, s’ha convertit en el segon màxim golejador de l’equip, amb set dianes, demostrant que té bona arribada. “És un d’aquells jugadors que t’entren per la vista perquè té elegància, última passada i una molt bona definició que li permet tenir gol. Aconsegueix que l’equip s’associï més. Potser ha de fer un pas endavant en l’aspecte mental, perquè és un jugador tímid, però dins del camp té el tarannà de líder”, destaca Marsal.

Ilyas Chaira

El jugador al qual el Girona no va renovar la setmana passada, però perquè ja tenia avançada la feina i el té lligat fins al 2024, és Ilyas, que aquest any ha completat la segona temporada al juvenil A del Girona i està a punt per fer el salt, segurament al filial, tot i que encara s’ha de fer oficial. Entre els dos cursos Ilyas ha sumat gairebé 40 partits –una lesió el va tenir fora de combat bona part del curs passat– i ha marcat set gols. “La seva gran virtut és l’un contra un, i és que té un tren inferior molt potent. És capaç d’escapar-se dels defenses tant per tècnica com per potència, i després té una bona centrada i un bon xut. Pot jugar per dintre, però les seves virtuts s’exploten més per fora”, analitza Marsal sobre l’extrem, un dels que més vegades s’han entrenat aquesta temporada amb el primer equip i en qui el club confia de valent.

REFORÇ

El club creu en ells i ha lligat Pau Víctor i Ilyas fins al 2024 i Turmo fins al 2022

CREIXEMENT

Al juvenil Turmo era el punta, Pau Victor l’interior amb arribada i Ilyas l’extrem

LES VALORACIONS DE L’ENTRENADOR DEL JUVENIL

Pau Víctor és un d’aquells jugadors que t’entren per la vista perquè té elegància, última passada i una molt bona definició

APOSTES

Els tres juvenils, més Jonatan i Ibrahima, del filial, acabaran el curs al primer equip

PERFIL OFENSIU

Tots ja s’havien entrenat amb el primer equip, però ara la convivència serà absoluta
Turmo és molt treballador i humil. És un davanter explosiu que ataca molt bé els espais. Té un perfil per jugar de segon punta
Estan preparats i amb unes ganes boges de conviure amb el primer equip. Tenen una gran oportunitat sobretot per aprendre molt
La gran virtut d’Ilyas és l’un contra un. Pot escapar-se dels defenses per tècnica o potència i té molt bon xut
Àlex Marsal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)