Girona

Prova d’intensitat

El Girona visita el Fernando Torres de Fuenlabrada (14h) amb la necessitat de començar a accelerar si vol sortir de la zona de descens

L’equip de Míchel haurà de saber adaptar-se al camp d’un rival més sòlid que exigirà lluita i agressivitat

En la recerca d’objectius a curt termini, Míchel Sánchez ha inculcat a la plantilla del Girona el repte de ser fora de la zona de descens un cop superat el primer ter ç de la competició. L’arrencada no ha estat gens bona, i veure’s al pou no agrada a ningú. Queden dos partits per tancar el terç i, abans de rebre dijous el cuer a Montilivi, l’equip té un altre examen aquest migdia (14 h). Els blanc-i-vermells visiten el Fuenlabrada, un rival que aposta per un altre estil, de molta més solidesa defensiva i agressivitat, que exigirà intensitat a un equip que li costa mostrar-se fort en els duels, en la lluita. En el fang. La intenció dels gironins serà imposar el seu estil, però farà bé de posar-hi també una bona dosi d’esperit de sacrifici per no tenir les de perdre.

El Girona va superar amb bona nota l’última prova a camp contrari, a Anduva, on arribava més carregat de pressió. Li va tocar patir perquè es va endarrerir en l’última mitja hora, després d’una fase de domini, gols i ocasions clares. Avui, però, l’espera un altre perfil de rival i de partit, amb menys espais perquè els futbolistes de talent puguin treure el seu ventall de recursos. Un d’ells, Álex Baena, és baixa per sanció –el primer que ha tancat un cicle de targetes grogues–. La recuperació de Ramon Terrats i la baixa del futbolista cedit pel Vila-real B, unit als condicionants del rival, probablement conduiran Míchel a enfortir una mica més el mig del camp, amb Terrats i Aleix Garcia, que s’havia acostumat els últims partits a ser el jugador que assumia més feina fosca al mig. No s’entreveuen gaires més retocs en l’onze inicial, que el tècnic ha calcat en els tres anteriors duels, concentrats en nou dies. L’equip va notar el desgast contra el Saragossa, però ha tingut sis dies entre la visita dels aragonesos i la cita d’aquest migdia al Fernando Torres. Torna a ser, això sí, setmana carregada, perquè dijous arribarà l’Alcorcón i el dilluns 8 els gironins visitaran el Tenerife.

El Girona necessita començar a agafar regularitat i continuïtat en els resultats. No ha estat mai més de dos partits sense perdre. De fet, aquesta és la segona sèrie de 4 punts de 6 possibles, i les dues anteriors van derivar en el pitjor escenari, perquè després va encadenar tres derrotes.

Tothom busca gol

El Fuenlabrada, com el Girona, ha trobat a faltar gols. N’ha marcat els mateixos (10), tot i que n’ha rebut quatre menys (10) que els gironins. José Luis Oltra assumeix que han de millorar en l’aspecte ofensiu, però està satisfet de la solidesa que els madrilenys mostren. Va quedar tacada en el seu últim partit, al camp de l’Eivissa, l’únic rival que els ha marcat tres gols (3-1). El Fuenlabrada encadena tres jornades sense guanyar, però a casa es mostra prou ferm. S’hi va estrenar amb derrota contra el Tenerife –amb un gol d’Àlex Corredera al límit–, però no hi ha tornat a perdre, amb tres empats i dues victòries. Sense Pathé Ciss ni Nteka, dues de les revelacions de la temporada passada a plata, el Fuenlabrada ha incorporat al davant Zozúlia i l’argentí Franco Soldano, que encara no han marcat cap gol. De moment, la seva principal font d’inspiració és el veterà Pedro León, autor de tres gols.

PER CORREGIR

Després de les dues anteriors sèries de 4 punts de 6, el Girona ha encadenat tres derrotes

EL FUENLABRADA

L’equip d’Olotra enllaça tres duels sense perdre, però l’única derrota a casa és del 15 d’agost

Ureña, baixa de dues a tres setmanes

X.M.

Míchel Sánchez es queda sense Òscar Ureña, un dels joves que tenia una participació activa al primer equip i que contra el Saragossa va fer un bon paper de revulsiu. L’extrem figuerenc té una lesió al bíceps femoral de la cama dreta que, segons va informar el club, el farà estar entre dues i tres setmanes de baixa. Un contratemps per a un equip amb les alternatives limitades, tenint en compte a més la concentració de partits (dijous n’hi torna a haver). Com ja havia anunciat Míchel, les novetats entre els que van viatjar ahir cap a Madrid són Ramon Terrats i David Juncà, un cop recuperats de la seva lesió.

Oltra: “Té arguments per créixer”

X.M.

José Luis Oltra té molt respecte al Girona, tot i les dificultats amb què ha arrencat. “Ve de fer una gran temporada, en què ja va tenir algun dubte en l’inici. Tenen un bon entrenador, a qui estan donant confiança, i bons jugadors. Han tingut diverses circumstàncies adverses, però tenen els arguments per créixer.” El tècnic destaca que els gironins “saben a què juguen” tot i tenir algunes dificultats per marcar, cosa que també reconeix del seu equip. “Evidentment, hi ha una carència de gol. Però més que de gol, de generar ocasions. Estem mostrant solidesa defensiva”, va indicar el de Burjassot. “No mirem la part alta. Jo miro el següent partit, i sé que serà difícil. Com tots els d’aquesta categoria.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)