Girona

L’ampliació cobrirà més pèrdues

Junta general. El Girona aprova un pressupost de 19,4 milions amb la previsió de perdre 5,2 milions. L’exercici anterior, tancat amb pèrdues inferiors a les previstes

L’ampliació de capital aprovada pel Girona en la recta final de la temporada passada, per un valor de 20 milions d’euros, va servir per compensar les pèrdues de l’exercici 2020/21 i servirà també per a les del curs actual, que el club tornarà a tancar amb més despeses que ingressos previstos. La junta general d’accionistes va aprovar ahir els comptes de l’exercici passat i el pressupost de l’actual, uns números que no tenen en compte encara l’acord amb el fons d’inversió CVC.

El club havia previst fa un any unes pèrdues de 8 milions d’euros en el curs 2020/21, però finalment la desviació negativa va ser de 6,8 milions –1,2 milions menys del previst, sobretot a partir de traspassos de jugadors–. També hi ha previsió de pèrdues per a l’exercici actual, en aquest cas de 5,2 milions d’euros. Les pèrdues de totes dues temporades queden compensades per l’ampliació de capital assumida pels màxims accionistes de l’entitat.

El pressupost de despesa per a la temporada 2021/22 és de 19,4 milions d’euros. Es rebaixa un 20%, perquè l’anterior era de 23,9 milions. Amb els ingressos pressupostats, no s’arriba al nivell de despesa per un valor de 5,2 milions d’euros. La previsió és millorar els ingressos en un 5%, dels 11,5 als 12,1 milions.

La junta general d’accionistes, amb l’accés molt restringit –a banda dels màxims accionistes, només hi podia ser present l’expresident Joaquim Boadas–, també va aprovar una modificació dels estatuts perquè, a partir d’ara, en els consells d’administració es pugui delegar més d’un vot a un mateix conseller.

Després de la junta general, el club va fer a Montilivi una reunió informativa amb un grup de petits accionistes que ho havien sol·licitat, com és habitual cada desembre.

TEMP. 2020/21
INGRESSOS: 11,5 milions
Un 55% menys que el curs 2019/20 (25,8 milions, que incloïen l’ajuda pel descens)
DESPESES: 23,9 milions
Un 33% menys que el curs 2019/20 (35,9 milions)
PÈRDUES: 6,8 milions
N’havien previst 8 milions
TEMP. 2021/22
INGRESSOS: 12,1 milions
La xifra pressupostada d’ingressos és 600.000 euros superior a la del curs anterior (11,5)
DESPESES: 19,4 milions
La xifra pressupostada de despesa és 4,7 milions d’euros inferior a la del curs anterior (23,9
AMORTITZACIONS I TRASPASSOS:
600.000 euros
EFECTE GLOBAL IMPOSTOS I DESPESES:
1,2 milions
PÈRDUES PREVISTES:
5,2 milions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció