Girona

OMAR HARRAK

EXENTRENADOR DE PORTERS DEL GIRONA

“Juan Carlos és un líder invisible a l’equip”

“Té una gran capacitat d’aprenentatge”

“L’aturada sota pals va ser determinant per portar l’equip a la final”

Omar Harrak va ser l’entrador de porters del Girona durant sis temporades en què va viure l’època dorada de l’ascens a la primera divisió. Actualment, exerceix a l’AEK Làrnaca de Xipre, que aquest any ha aconseguit una fita històrica: classificar-se per a la prèvia de la Champions League. L’exmembre del Girona valora el porter de Guadalajara, Juan Carlos, i l’equip.

Com ha vist la temporada de Juan Carlos?
No l’he pogut seguir durant tot l’any, només aquest últim partit contra l’Eibar. Ell va ser molt determinant sobretot pel tipus de parada que va fer sota pals. Has d’estar ben recolzat, equilibrat i has de tenir una creença ferma en el que fas; a part que tens molt poc marge per executar aquesta acció. La intervenció de Juan Carlos va ser molt important per portar el seu equip a la final.
Vostè va ser un factor important per fitxar-lo. En què destaca?
La direcció esportiva em passava filtres i va sortir l’opció de Juan Carlos. Més enllà de l’apartat tècnic o tàctic, vam valorar fitxar una persona que ens contagiés l’esperit de fam després del descens. Prevèiem que seria una temporada difícil pel fet d’estar en una nova categoria i per aquest motiu vam triar un jugador que acabava de jugar-hi. Havíem de contagiar moltes coses i Juan Carlos ens ho donava.
I què els donava?
Sobretot l’aspecte mental i de motivació. Van ser les raons principals. A part que era un porter determinant en la categoria; amb el Lugo va fer dues bones temporades i t’acabava donant punts importants.
La temporada passada es va témer per la seva continuïtat fins al final.
Desconec aquesta informació. Sí que és veritat que si em baso en el seu rendiment, era un jugador de la confiança de Francisco i va estar a un bon nivell. Crec que el Girona va voler renovar-lo sempre i les negociacions sempre tenen la seva part d’interessos oposats.
El veu a Girona durant més anys?
És difícil respondre’t... Només sé que Juan Carlos és una persona que aporta més enllà del seu rendiment a dins del camp. Té empatia, és tranquil i li agrada viure amb un perfil baix. Tal com és la filosofia del club, m’agradaria que Juan Carlos pogués créixer amb el Girona. Seria beneficiós per a les dues parts.
Li ha vist alguna millora?
El sentiment de pertinença al Girona. Quan va arribar era tot nou i ara ja s’ha fet el club seu. Té molt d’amor cap al club, la seva història i els seus empleats. Aquest sentiment que transmet Juan Carlos fa més grans els equips. S’ha convertit en un líder invisible. No li fa falta un braçalet perquè l’escoltin al vestidor. El grup creu en ell i fa que tot funcioni bé des del silenci. El club ha millorat amb ell. La història segueix creixent tant per a ell com per al Girona.
Com ha vist l’adaptació de Juan Carlos al joc de Míchel?
Venia d’un altre estil de joc més directe i buscant pilotes més llargues; ser previsible i no assumir gaires riscos en la sortida. No té el millor joc de peus, però té una capacitat d’aprenentatge que el fa rendir bé en aquesta nova manera de veure el joc de Míchel.
Ha tingut un període de suplències. Com es gestiona?
Al final és un aprenentatge continu. A Juan Carlos li va anar bé aquest moment i també va tenir l’oportunitat Ortolá de mostrar-se a un bon nivell. En el futbol actual cada cop hi ha menys porters amb un rol fix ja que el rendiment ho marca tot. En una bona confecció de plantilla ha d’haver-hi tres porters que puguin entrar mantenint la dinàmica de l’equip.
I l’equip, en aquest tram final de competició, què li ha semblat?
Vaig tenir la sort de veure l’últim partit de l’eliminatòria i el Girona és un equip que té valors importants. Més enllà de jugar bé o malament, l’equip té ambició i una certa necessitat de competir sense por de perdre. Van saber patir en els seus pitjors moments i crec que amb aquesta mentalitat, convicció i seguretat mental, l’equip aconseguirà l’objectiu sense cap mena de dubte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)