Un deute pendent amb Montilivi
L’estadi del Girona ha patit una frenada pel que fa a les seves millores tot i els dos anys passats a l’elit
Tot i que la gran prioritat és construir la ciutat esportiva, Montilivi necessita una remodelació estructural profunda
Montilivi ha patit alguna transformació des que el Girona va plantar els dos peus a LaLiga, l’estiu del 2008. Si bé la majoria han estat pedaços per rentar la cara a l’estadi, la sensació és que el club no va aprofitar del tot el seu pas anterior de dos anys per primera divisió per aplicar una remodelació profunda i necessària per a la seva casa. Amb l’equip de nou en la màxima categoria, la pluja de milions que això comporta –més els que han caigut també de l’acord amb LaLiga i CVC– permetrà aplicar diferents plans i projectes que estaven guardats als calaixos i agafant pols. Per al Girona, Montilivi no serà una prioritat màxima, ja que la construcció de la ciutat esportiva passa al davant de l’estadi. Per a aquest nou curs, amb només dos mesos de marge, el club tornarà a posar la graderia supletòria al gol nord, fet que suposarà un increment d’uns 2.000 seients per passar d’11.200 d’aforament als gairebé 13.500 del primer curs a primera. L’última remodelació estructural de Montilivi va ser la campanya 2009/10 quan l’Ajuntament de Girona juntament amb la presidència de Josep Gusó va aprofitar el pla Zapatero per retirar la lona de preferent i fer-hi una graderia que va permetre d’una vegada per totes tancar l’anella de l’estadi. Sabedors que s’hi han de fer reformes estructurals i que existeix un pla d’inversions des del 2018, coincidint amb la concessió del consistori al club per als pròxims 50 anys, el club podria reactivar el projecte si troba estabilitat en la màxima categoria.
Aforament en augment
Al llarg dels 14 anys que acumula en el futbol professional, el Girona ha aplicat el mínim de reformes al seu estadi. El mateix estiu de pujar a segona A, els operaris van fer mans i mànigues per pintar el camp i posar seients al ciment gèlid del gol nord i sud. El rentat d’imatge va deixar en poc més de 7.000 localitats Montilivi, que amb la reforma a preferent augmentaria fins als 9.282, una xifra que quedaria congelada fins al primer ascens a la màxima categoria, el curs 2017/18. Llavors es va instal·lar la graderia supletòria al gol nord i la de preferent (amb llotges VIP i una zona habilitada per a la premsa) a través de Nusslique, una empresa suïssa especialitzada, que feien augmentar l’aforament fins als 13.444 (la mateixa de cara a la temporada 2022/23).
El sostre de Montilivi es va assolir en la segona campanya a primera, quan es va instal·lar també una graderia supletòria al gol sud amb llotges VIP que van fer enfilar el nombre de seients total fins als 14.286.
El descens i la falta de previsió per desviar alguns dels diners que s’ingressen a la màxima categoria van evitar que el Girona pogués aplicar reformes bàsiques estructurals al seu camp com sí que ho han fet equips com ara l’Osca, similar als gironins pel que fa als anys de la seva història que ha estat a primera. Els aficionats blanc-i-vermells reclamen des de fa temporades un espai digne per veure els partits del seu equip, i el mateix club haurà de posar fil a l’agulla, una vegada tancada la ciutat esportiva, al pla d’inversions d’un estadi de Montilivi que té espais deteriorats o del tot obsolets.