Girona

Montilivi farà el ple

El retorn del Girona a primera divisió ha fet tornar la fal·lera futbolística a la ciutat dels quatre rius i a la demarcació. Ben cert és que en els últims anys el club ha tingut un creixement en la seva massa social destacada; bona part d’aquest creixement ha estat degut al desitjat i perseguit ascens. En l’elit tot es veu diferent.

L’última temporada, la 21/22 a segona divisió, la mitjana d’espectadors al feu gironí va ser de prop d’un 60% d’ocupació d’un estadi on cabien 11.200 persones. Fins al mes de febrer, la millor entrada havia estat en el matx contra el Rayo, equip de primera, de la copa. La millora es va notar al final del curs amb l’equip lluitant per l’ascens i amb un play-off pel mig. L’ocasió s’ho feia valer.

Aquesta estadística, però, es veu molt superada aquest any gràcies a l’ascens de l’equip a l’elit i l’augment, de nou, de les localitats d’un Montilivi que torna a tenir un aforament de 13.444 espectadors; com en el primer any en la màxima categoria del futbol estatal. Una xifra que es va anar consolidant entre les graderies gironines.

Grans entrades

Si ens centrem en la millor entrada d’aquest curs, el partit contra la Real Sociedad (3-4) va ser el dia en què es van reunir més persones a Montilivi. Un total de 12.217. Això no obstant, no ha estat la millor entrada que s’ha viscut mai a Girona, ni de bon tros, ja que en l’última etapa a primera, 2017-2019, el club va veure, en més d’una ocasió, com havia de penjar el cartell d’“entrades exhaurides”.

En la memòria dels aficionats gironins, hi ha jornades per les quals es té una estima especial. L’estrena a primera no va ser la més recordada, però el club assolia una xifra històrica amb 11.342. Entre els partits amb més afició, hi ha la recordada victòria del Girona per 2 a 1 per Sant Narcís, Montilivi va rebre 13.382 persones. En els altres duels contra els blancs, es va batre el rècord particular de l’estadi en el partit contra el Real Madrid de copa de la 18/19. Hi van assistir 14.158 espectadors, superant així el matx de la jornada 2 contra els madrilenys en una posada en escena de la temporada immillorable: 13.383. Una altra entrada recordada va ser contra el Llevant (13.342) en el tràgic últim partit del curs a casa que certificava el descens a plata.

Duels contra el Barça

El d’avui a la tarda serà el tercer duel a primera que enfrontarà gironistes i culers. Montilivi, com a escenari principal, ha viscut sempre un gran ambient, i el Barça sempre s’ha imposat, amb dues victòries. Precisament contra els blaugrana, Montilivi va superar per primera vegada la xifra dels tretze mil, concretament 13.305 en una derrota contundent dels locals per 0 a 3.

En la següent temporada, l’entrada va millorar, tot i que no es va fer el ple absolut. De les 14.300 localitats, es va poder millorar l’entrada de l’any anterior, 13.649, que van presenciar un triomf del conjunt blaugrana per 0 a 2.

Curs 2017/18
Girona 0-3 Barça Jornada 6/Lliga
13.305 espectadors
Curs 2018/19
Girona 0-2 Barça Jornada 21/Lliga
13.649 espectadors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)