Girona

Un premi per assaborir-lo

Dia gran · El Girona rep el Barça (a les 16.15 h) en un d’aquells partits en què Montilivi ha de divertir-se i ajudar el seu equip a igualar les forces contra un autèntic transatlàntic valents · Míchel plantejarà un partit de tu a tu als blaugrana amb la premissa de disputar la pilota al rival i sorprendre’l tot i les diferències en tots els àmbits

Dia gran a Girona i pel Girona. Els dos equips dels dos esports majoritaris a la ciutat, el futbol i el bàsquet, reben la visita del Barça. Una altra dimensió. L’equip dirigit per Míchel Sánchez té ganes de demostrar, novament, que pot plantar cara a qualsevol adversari i que el plantejament que el va forçar a utilitzar el Vila-real, amb molt replegament per part gironina i massa estones defensant en camp propi, va ser una petita taca en un expedient de la primera volta que s’ha arreglat gràcies a un segon tram més que notable. Els blanc-i-vermells venen de trencar la seva millor ratxa de jornades sense perdre a primera (set) en un estadi de La Ceràmica on van patir un arbitratge lamentable i més que dubtós de Del Cerro Grande –el policia nacional madrileny va xiular dos penals en contra dels gironins en l’afegit. L’equip mirarà de canalitzar, esportivament parlant, la ràbia i la indignació amb què va acabar damunt la gespa fent un bon partit davant dels seus i de milions d’espectadors arreu del món. I és que l’aparador del Barça i de poder fer-la grossa contra un rival instal·lat en una altra galàxia (en tots els àmbits) és un al·licient més per a una plantilla i un tècnic que volen continuar fent història. Guanyar els permetria fer escriure la història, ja que els precedents contra els blaugrana a Montilivi no acompanyen.

El Girona sap que haurà d’estar impecable en gairebé tots els aspectes del joc. Si bé disputar la pilota als de Xavi Hernández pot ser una temeritat per la qualitat individual i l’efectivitat que tenen els barcelonins per aprofitar l’errada del rival, trastocar els plans inicials de tot un Barça podria instal·lar els dubtes en un equip que viatja com a líder del campionat, que dimecres en la copa va tenir un partit exigent contra la Real Sociedad i que dimecres vinent disputarà un altre duel al Benito Villamarín contra el Betis. Gairebé res. El calendari obligarà el tècnic egarenc a fer rotacions tot i saber que el partit a Montilivi també tindrà un nivell elevat de dificultat sempre que els de Míchel ofereixin la seva millor versió. I darrerament, tret de moltes fases de l’enfrontament contra el Vila-real, els blanc-i-vermells s’estan acostumant a brillar i a oferir estones de joc que els han permès aconseguir bons resultats i un marge, ara per ara, de quatre punts respecte al descens.

Una diferència evident

El Barça amb Xavi creix, o ho vol fer, a mesura que acumula partits a l’esquena. Guanyar la supercopa contra el Madrid a l’Aràbia Saudita va ser una injecció de moral en un projecte que, pel gegantisme i la pressió, sempre està rodejat de dubtes si els resultats no són els millors. El cert és que els blaugrana, amb l’exjugador i llegenda al capdavant, només han perdut un dels 22 partits que han jugat a domicili en la lliga –al Bernabéu, en la novena jornada d’aquest curs (3-1)–, una dada que imposa respecte a qualsevol. A més, l’equip culer ha augmentat fins a límits insospitats la seva solidesa defensiva firmant ja 13 porteries a zero en 18 jornades i encaixant només sis dianes (la meitat contra el Madrid).

La solidesa com a equip i la qualitat individual en l’àmbit ofensiu han fet pujar un esglaó més, o dos, al Barça, que, tot i la decepció patida en la Champions League i l’eliminació prematura en la fase de grups, camina amb certa seguretat per la lliga, en la copa està en les semifinals i afronta amb optimisme un futur que semblava, fins i tot, més negre.

EFECTE MONTILIVI

El Girona no perd a casa des de la setena jornada, contra la Real Sociedad (3-5)

A DOMICILI, BRUTAL

Amb Xavi, el Barça només ha perdut un dels 22 partits de lliga que ha jugat a fora

Sense els centrals titulars

El Girona afronta el duel amb les baixes sensibles dels seus teòrics centrals titulars. Ni David López, lesionat, ni Santi Bueno, sancionat per culpa de l’expulsió per doble amonestació que va patir a La Ceràmica contra el Vila-real, no podran ajudar els seus companys. Juanpe i Bernardo, els dos centrals que sumen més temporades en l’entitat, podrien ser els dos encarregats de rellevar els seus companys. La parella, fixa en els esquemes de tots els seus entrenadors anys enrere, no comparteix posició a l’eix des del 2 d’octubre del 2022, en la setena jornada contra la Real Sociedad, tot un món. Javi Hernández podria ocupar el perfil esquerre de l’eix o, en cas d’arribar a temps la fitxa de Callens, el peruà podria debutar, tot i que sembla complicat per la seva llarga inactivitat.

Dos únics precedents, triomf culer

El Barça ha trepitjat Montilivi per disputar-hi un partit de lliga en dues ocasions, els dos cursos en què el Girona va militar en la màxima categoria abans del descens. La campanya 2017/18, el conjunt blaugrana va vèncer per 0-3 gràcies a dos primers gols en pròpia porteria de l’equip dirigit per Pablo Machín (Gorka Iraizoz i Aday Benítez) i un tercer de Luis Suárez. La temporada següent, el Barça va guanyar per 0-2 amb gols de Semedo i Messi, ja amb els culers jugant amb un home més per l’expulsió de Bernardo. El Girona intentarà que la tercera sigui la vençuda i, com a mínim, esgarrapar algun punt, un fet que ja va aconseguir al Camp Nou amb doblet de Stuani.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)