Girona

El protagonista

Aleix Garcia

El termòmetre

Míchel : “Per fi ha marcat el primer gol. Sempre li dic que acabi les jugades. Per a nosaltres és el termòmetre de l’equip”

En una nova lliçó de com jugar en equip, Aleix Garcia es va convertir en una de les figures destacades en el duel d’ahir al nou San Mamés amb la victòria gironina. El migcampista d’Ulldecona va tornar a dominar el tempo del partit, tot i les contínues arribades dels bascos després de la represa, i va saber guiar un Girona a la tranquil·litat amb pilota. Va ser clau en el primer temps, juntament amb Oriol Romeu, per trencar la pressió sense pilota de l’Athletic a camp rival. El tarragoní va situar-se en la zona de 4, darrere de Muniain, Berenguer i Williams. Aleix va firmar uns primers quaranta-cinc minuts d’escàndol. Va participar directament o indirectament en tots tres gols. Seu va ser el primer gol en una jugada col·lectiva que va acabar amb una definició per l’escaire esquerre d’Unai Simón que no va poder fer-hi res. El migcampista català va obrir la llauna del partit i d’un Girona que fins ahir no havia anotat al feu basc. Lluny d’abaixar el ritme trepidant de l’inici, el Girona, guiat per un mig del camp amb molta mobilitat, va continuar remant. De les botes d’Aleix va néixer el 0 a 2 en una acció desafortunada per als locals. Yuri va introduir la pilota a la seva porteria. El 3 a 1, abans del descans, va fer molt de mal als d’Ernesto Valverde i també va venir en una acció a pilota aturada del d’Ulldecona. Aquesta vegada en una nova acció de falta lateral, però a banda contrària, a l’esquerra. En la segona meitat, el Girona va fer un pas enrere ofensivament, com era d’esperar, però malgrat això, l’equip va tenir solidesa i va saber patir. Aleix va ser un dels jugadors que van sostenir en la segona meitat l’estira-i-arronsa que plantejava el seu equip. Defensivament va tornar a fer un pas endavant, i fins i tot Míchel li ho va reconèixer a la sala de premsa. A San Mamés vam veure un jugador capaç de portar la direcció del joc, marcar i provocar accions de gol. El d’Ulldecona es va convertir en el quinzè golejador de l’equip, i va fer descansar un tècnic madrileny que desitjava que arribés aquest moment. Aleix va completar els noranta minuts en un elevat nivell de concentració i aguantant totes les envestides locals. Físicament, el migcampista està en un gran moment i l’equip se’n beneficia amb gols, bon joc i personalitat. Si Aleix continua a aquest ritme, el Girona disposarà d’una brúixola que apunta cap a la bona direcció.