Girona

FRAN SOL

EXCOMPANY DE TSYGANKOV AL DINAMO KÍIV (2018-2O21)

“Es mereix estar aquí”

Fran Sol va compartir tres temporades amb Tsygankov al Dinamo de Kíiv, on va veure la seva qualitat

“Tenia la mentalitat i la disposició perfectes per arribar més amunt”

Sóc testimoni que s’ha esforçat i ha treballat molt per ser avui al primer nivell del futbol europeu”

Fran Sol (Madrid, 1992), davanter del Màlaga a segona divisió, va coincidir durant tres temporades al Dinamo de Kíiv am Viktor Tsygankov (2018-2021). El madrileny recorda a L’Esportiu l’ucraïnès a dins i fora del terreny de joc.

Vostè va jugar amb Viktor. Com el descriuria?
Com a futbolista ja ho heu vist, un jugador molt jove amb energia. Li agrada situar-se a l’extrem a cama canviada i té un gran colpeig de pilota. Sobretot és un futbolista que té molta ambició per arribar a ser un jugador de talla mundial i està fent passes molt bones. Això el fa diferent.
I com a persona, al vestidor?
Ell era jove i s’ajuntava amb jugadors de la seva edat. La seva mentalitat sempre ha sigut molt professional; treballava molt al gimnàs, l’alimentació i sempre acompanyat del seu preparador físic personal. Malgrat això, tenia els seus moments de riure, tot i tenir un caràcter diferent al que tenim aquí.
El veu una persona tímida?
El que passa és que té un caràcter dels països de l’est. El recordo com un noi que no tenia problemes per relacionar-se i era un dels pocs d’allà que em parlava en anglès. Això és molt estrany en un jugador ucraïnès.
Expliqui’n més...
A Ucraïna, sobretot a Kíiv, la major part de la gent parla en rus i molt pocs l’anglès. Qui el parla ha hagut de tenir una influència familiar. S’assembla al cas d’aquí, però encara més marcat. Al principi, quan vaig entrar a l’equip, Viktor era un dels pocs amb qui em podia comunicar sense gaire problemes.
L’ha sorprès l’arribada a Girona?
No, perquè quan estava allà cada temporada es deia que podria marxar en qualsevol any. El volien equips de la Serie A i de la Premier. Era qüestió de temps que fes al salt a una de les grans lligues europees.
Com era d’important per al conjunt?
Tenia gairebé tota la incidència del joc de l’equip. Era el màxim golejador, el màxim assistent, i tot des de la banda. L’equip girava entorn d’ell. Ell xutava els penals, les faltes... Sempre tenia el gol més a prop que la resta.
I a Girona ha encaixat...
Conec molt bé el Girona i Míchel. M’he enfrontat contra ells molts cops. Encaixa en tots els perfils, però en un 4-3-3 o un 5-2-3, més. És un extrem ràpid i incisiu. És un primer pas pel que ell pot arribar a ser, per mi ha pres una bona decisió venint aquí i ja s’està veient...
Amb una guerra pel mig no deu ser fàcil l’adaptació.
Sí, però s’hauria de concretar les persones. Viure una guerra et poc provocar un trauma i et pot repercutir en el teu rendiment al terreny de joc. Per contra, hi ha persones que rendeixen el doble perquè volen sortir de la zona i anar a un lloc millor. Tant ell com Mudryk –al Chelsea– han tingut l’oportunitat.
Mudryk per 100 milions al Chelsea. Quina diferència, no?
Em va sorprendre molt, perquè no veig 95 milions de diferència entre els dos. És un tema de mercat i el Girona s’ha mogut molt bé per aconseguir-ho. T’asseguro que no hi ha aquesta diferència, ja que Viktor ha estat un dels màxims golejadors del Dinamo de Kíiv i ha fet molt més que Mudryk, que ve de fer un bon any al Xakhtar. En un futur ja ho veurem, però de moment no ho ha demostrat.
L’ha sorprès l’adaptació de Tsygankov al Girona?
No m’ha sorprès. El conec bé i sabia que era capaç de fer-ho. Té nivell per estar jugant de titular al Girona i Míchel, que en sap més que jo, ho sap. El posa en partits decisius i des d’aquí el vull felicitar perquè s’ho mereix. Soc testimoni que s’ha esforçat i ha treballat molt per ser aquí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)