Girona

El Girona enganxa

Montilivi promet un ambient de luxe aquest dissabte després que s’hagin exhaurit les entrades

La mitjana de públic a Montilivi aquesta temporada supera les xifres de les altres a primera

El Girona està jugant la seva tercera temporada de la història a primera. Després de tres anys en la travessia del desert de segona, el club, amb Míchel al capdavant, ha tornat a la màxima divisió espanyola. A més, amb el tècnic madrileny al timó, l’equip està meravellant amb el seu rendiment, i està enganxant més públic que cap altra de les dues temporades a primera divisió. A més, és una xifra que any rere any va en augment.

Ahir es va anunciar que s’havien exhaurit les entrades per al següent partit disputat a Montilivi, corresponent al duel català contra l’Espanyol. Les localitats per ocupar la graderia visitant també es van esgotar en uns deu minuts. Així doncs, ja està confirmada una gran entrada que farà créixer encara més els números. S’espera que s’acosti –o fins i tot que la superi– a la dada assolida en l’enfrontament contra el Barça, quan van assistir 13.402 persones al camp. A més, a les dotze, dues hores abans del partit, s’obrirà la fan zone i, més enllà de les activitats típiques, es farà una arrossada popular. El club vol incentivar l’afició en un partit de tanta transcendència.

La resposta de l’afició per al partit contra l’Espanyol va en concordança amb el que s’està veient durant la temporada, ja que les xifres d’assistència a Montilivi aquest curs estan sent més que bones, ara que amb 26 jornades disputades ja es pot començar a treure’n conclusions. Només dos partits han estat per sota de la xifra de 10.000 espectadors a l’estadi, en els enfrontaments contra el Cadis, amb 9.927 un dissabte, i l’Almeria, amb 8.879 un divendres, quan l’equip va fer un dels millors partits fins ara. Malgrat ser els partits amb números més baixos, tots dos se situen al voltant de les 9.000 localitats ocupades, molt per sobre de les pitjors entrades de la resta de temporades a primera, que amb prou feines superaven els 6.000. El Girona-Barça va provocar que es reunissin 13.402 aficionats a Montilivi per veure el partit, seguits per les visites de la Real Societat, el Sevilla i l’Atlético de Madrid, amb 12.217, 12.035 i 12.499 respectivament.

A hores d’ara, la mitjana d’assistència se situa en 11.110 espectadors per partit, superior als registres dels dos primers cursos en l’elit. A més, encara s’han de disputar partits molt esperats per l’afició blanc-i-vermella. Un dels quals és l’enfrontament contra el Madrid, que sempre és dels que generen més expectació i es preveu un ple a l’estadi gironí. I l’altre és el d’aquest dissabte contra l’Espanyol, un duel català entre dos equips que de moment són rivals directes en la lluita per la permanència. En aquest cas, la resposta ha estat esgotar les entrades, així que s’omplirà l’estadi i les dades es mantindran en augment. A més, els finals de temporada sempre porten més públic als partits per tot el que hi ha en joc, i és molt probable que la mitjana pugi substancialment i confirmi que els d’aquesta temporada seran els millors registres d’assistència de la història del club a primera divisió.

L’estrena somiada

La primera temporada del Girona a primera va començar amb un dels grans enfrontaments més esperats per l’afició: el partit contra l’Atlético de Madrid. Aquell dia es va registrar una assistència a Montilivi d’11.512 persones, semblant a la del Sevilla o el Betis, aquest últim jugat un divendres. El partit que més aficionats va portar a l’estadi va ser el del Madrid, amb 13.383 espectadors –que va acabar amb victòria gironina per 2-1–, seguit pel del Barça, amb 13.315. Més enllà d’aquestes dues dates marcades en el calendari contra els dos conjunts més importants de la lliga, el duel català amb l’Espanyol va ser l’únic que va arreplegar més de 12.000 aficionats a l’estadi, en l’antepenúltima jornada de lliga. D’altra banda, el dia que menys gent es va desplaçar al camp va ser un dimarts, el 27 de febrer, amb el Celta com a rival. La jornada entre setmana, l’època de l’any i qui sap si també el rival es van traduir en 6.392 seients ocupats. La mitjana del curs va ser de 10.947, també gràcies al tram final de temporada, en què els de Pablo Machín van arribar a somiar Europa. Finalment, tot i ser la temporada somiada, Machín va fer les maletes i va marxar al Sevilla. Va deixar enrere el club i la ciutat que havia estat casa seva gairebé cinc temporades.

Llàgrimes al final

El club començava un nou cicle amb Eusebio Sacristán a la banqueta, i en la primera jornada a Montilivi la gent tenia ganes de posar a prova l’equip. 10.368 persones van assistir al camp un divendres per veure l’estrena de l’entrenador. La segona jornada a casa va portar la segona millor entrada de la temporada, amb 13.889 aficionats presents en el partit contra el Madrid, només superat per la visita del Barça, amb 14.021 –primera i última vegada que s’ha superat la barrera dels 14.000–. Curiosament, la pitjor entrada d’aquella temporada va ser amb Míchel com a tècnic visitant, amb el Rayo, amb 6.618 persones a l’estadi un dissabte d’octubre. L’equip no pot dir que no sentís l’escalf de l’afició en el tram final de temporada, ja que en els últims deu partits a Montilivi, que comencen el 12 de gener, l’assistència no va baixar mai dels 10.000 presents. Entre aquests deu partits a casa, hi destaca l’últim de tots, contra el Llevant, en què el Girona es jugava la salvació: s’hi van aplegar 13.342 ànimes. Malauradament, la temporada desastrosa es va tancar amb un final a l’altura. El conjunt valencià va remuntar l’1-0 de Stuani, va acabar guanyant gràcies als seus dos gols i pràcticament va sentenciar els blanc-i-vermells a tornar a la dura segona divisió. Malgrat els mals resultats i la mala imatge, la mitjana de públic va ser d’11.032 i es va superar la de l’any del debut a primera. L’equip no va estar a l’altura de l’afició aquella campanya, que va acabar amb Eusebio renunciant a l’any de contracte que li faltava.

XIFRA A SUPERAR

L’assistència més alta d’aquest curs són els 13.402 espectadors contra el Barça

MITJANA ACTUAL

Amb 11.110 espectadors de mitjana, se superen els 11.032 del curs 2018/19

AMB MENYS PÚBLIC

Els duels contra el Cadis, amb 9.927, i l’Almeria, amb 8.879, han estat les pitjors entrades

Dissabte, arrossada prèvia a la visita de l’Espanyol

R.A.

El Girona organitza una arrossada prèvia a l’enfrontament contra l’Espanyol de dissabte a les 14 h. Aquesta arrossada es durà a terme dues hores abans del partit, a la fan zone situada al pàrquing del Gol Nord. Per només vuit euros, els aficionats obtindran un plat d’arròs i una beguda. Aquesta iniciativa impulsada pel club té com a objectiu generar caliu abans d’una jornada molt important per a l’equip, on l’ajuda de l’afició pot ser vital.

Més enllà de l’arrossada, la fan zone oferirà les activitats típiques per als més menuts com ara la possibilitat de pintar-se la cara de blanc-i-vermell, música en directe i conèixer les mascotes del Girona FC: la Sisa i la Canya.

Les entrades per al partit estan totalment exhaurides, fins i tot les visitants. Només es podran trobar a la venda les localitats que els abonats alliberin. En un comunicat, el club ha demanat que tothom “pugui gaudir d’aquesta festa del futbol de manera cívica i respectuosa” i ha recordat que tenir actitud d’aficionat visitant a la zona local pot suposar l’expulsió de l’estadi, tal com indiquen les normes d’accés a Montilivi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)