Girona

El somni continua molt viu

Girona. L’Athletic perd al camp de l’Osasuna, i els gironins saben que si sumen els sis punts i els bascos fallen un partit més, jugaran a Europa

Després d’empatar contra el Celta, el Girona va donar pràcticament per perdudes totes les aspiracions d’acabar en la setena posició i jugar la Conference League la temporada que ve, però dos dies més tard tot torna a estar gairebé com si res hagués passat. I és que si dimecres el Sevilla va ser incapaç de guanyar al camp de l’Elx, cuer i ja descendit, i el Rayo Vallecano va perdre al Santiago Bernabéu contra el Madrid, ahir qui no va aprofitar la jornada per fer un pas pràcticament definitiu cap a Europa va ser l’Athletic. Els d’Ernesto Valverde tenien una oportunitat d’or per posar més d’un partit de marge respecte dels seus perseguidors abans de les dues últimes jornades de lliga, però van perdre al camp d’un altre aspirant en la lluita per Europa: l’Osasuna. Els navarresos van aconseguir una victòria importantíssima que els permet assaltar momentàniament la setena posició amb els mateixos 50 punts que l’Athletic, un més dels que té el Girona, que ara ocupa la novena posició.

La victòria de l’Osasuna manté molt oberta la finestra perquè el Girona pugui acabar en la setena posició, tot i que lògicament tot passa per fer els deures aquest diumenge contra el Betis i en l’última jornada al camp de l’Osasuna. La part positiva per al Girona és que el Betis és virtualment sisè classificat passi el que passi, i podria venir a Montilivi amb la tensió més baixa del que és habitual. Si el Girona aconsegueix la victòria contra el conjunt andalús, la lluita per Europa dels de Míchel quedarà més oberta que mai en una última jornada que promet ser frenètica. I és que els gironins s’enfrontaran a l’Osasuna, que si és capaç de guanyar aquest diumenge el Getafe hi arribaria com a setè classificat. Si no, passi el que passi mantindria la possibilitat, depenent de què faci l’Athletic en les dues jornades que li queden. Perquè aquest és l’altre front que ha de controlar el Girona, ja que els gironins depenen d’ells, i que el conjunt basc no guanyi els dos partits que li queden; el primer, aquest diumenge, i a priori ho ha de tenir fàcil jugant a San Mamés contra l’Elx, i el segon, en l’última jornada contra el Madrid al Santiago Bernabéu. Lògicament aquest el partit marcat en vermell pel Girona i per l’Osasuna, ja que els blancs s’hi estaran jugant la segona posició i podrien donar el cop de gràcia a l’Athletic.

ESCENARI POSITIU

El Girona tanca la jornada novè, però li valen els càlculs d’abans de visitar el Celta

EL DIA MARCAT

L’Osasuna-Girona pot ser clau en l’última jornada, quan l’Athletic visita el Madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)