Girona

Història per canviar

Les baixes i els precedents contra el Betis en LaLiga, tots negatius, obligaran de nou el Girona a haver de sobreposar-se

Que el partit i la lluita per Europa siguin ja tot un premi pot beneficiar els de Míchel

El Girona sembla que afronta les dues últimes jornades de lliga amb l’energia minvant. A les múltiples baixes, que han trastocat els plans de Míchel, s’hi ajunta un calendari molt exigent que ha frenat en sec la ratxa positiva, però no pas les aspiracions i les possibilitats d’entrar a Europa. Els resultats dels rivals més directes han ajudat els gironins a mantenir-se en plena lluita per la setena posició a falta només de dos partits, tot un somni camuflat en repte que de ben segur farà treure d’on calgui les últimes forces a la plantilla blanc-i-vermella, que en la primera de les dues finals contra el Betis també haurà de fer front a la història. I és que el conjunt andalús ha aconseguit la victòria en els cinc precedents que s’han disputat entre els dos equips a Montilivi en LaLiga. Els bètics tenen virtualment assegurada la sisena plaça, que els atorga el dret de competir en l’Europa League, i segur que això els fa jugar sense pressió contra un Girona que afronta com un premi la nova lluita.

L’equip verd-i-blanc visita Montilivi instal·lat en una espiral irregular que li ha impedit lluitar cos a cos amb el Vila-real i la Real Sociedad per la quarta plaça de la Champions League. El conjunt dirigit per Manuel Pellegrini ha guanyat només tres partits dels últims 10 que ha disputat en la lliga i ve de perdre al Benito Villamarín contra un Getafe que s’hi jugava el descens (0-1), en un partit dolent dels sevillans, que, això sí, tenen una plantilla competitiva i àmplia que els ha permès arribar força lluny en l’Europa League –van caure en els vuitens contra el Manchester United–, la copa del Rei –l’Osasuna, el subcampió, els va eliminar també en els vuitens– i estar consolidats entre els sis primers durant tota la campanya –a més van participar en la supercopa, en què van caure en les semifinals contra el Barça en els penals.

El Betis visitarà un estadi de bons records per als seus aficionats, que sempre han aixecat expectació a Montilivi gràcies als milers d’andalusos que viuen a la demarcació. Els bètics han visitat en cinc ocasions l’estadi del Girona en LaLiga i sempre s’han endut els tres punts. En tres ocasions competint a segona A, les temporades 2009/10, 2010/11 i 2014/15, i també en les dues anteriors, en què els gironins van jugar en la màxima categoria. En aquests dos últims precedents, el Betis va endur-se la victòria per la mínima amb gols de Loren Morón en cada un dels partits, l’autèntic botxí del Girona en els duels contra els andalusos –també va marcar en la victòria al Villamarín del mateix curs 2018/19.

Els de Míchel, doncs, hauran de lluitar contra les baixes i les estadístiques per continuar vius en la lluita per Europa fins a la darrera jornada.

DE MÉS A MENYS

El Betis ha guanyat només en tres dels darrers 10 partits que ha jugat en la lliga

PRECEDENTS A 1A

Loren, des del gener a Las Palmas, va fer els dos gols dels andalusos en els dos triomfs

LA LLUITA PER LA SETENA POSICIÓ

JORNADA 37
Sevilla-Madrid 19 h
Getafe-Osasuna demà, 19 h
Athletic-Elx demà, 19 h
Girona-Betis demà, 19 h
Barça-Mallorca demà, 19 h
Rayo-Vila-real demà, 19 h
JORNADA 38
Osasuna-Girona 4/6, 19 h
R. Sociedad-Sevilla 4/6, 19 h
Madrid-Athletic 4/6, 19 h
Mallorca-Rayo 4/6, 19 h

El 1940, l’únic triomf gironí

Fora del futbol professional, el Girona ha rebut el Betis dues vegades més. La primera de la història va ser en l’anada d’uns vuitens de final de la copa amb victòria bètica (1-2), un 10 de maig del 1936. La segona va ser en la desena jornada de segona divisió del curs 1940/41 (l’1 de desembre del 1940) en l’únic triomf gironí (1-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)