Girona

Els joves responen

Els set jugadors del filial del Girona citats a la pretemporada demanen pas amb una gran actuació en el primer amistós del curs

“M’agrada veure que el planter del Girona té molta salut”, diu Míchel

El gran objectiu de les pretemporades no és cap altre que agafar l’estat de forma òptim per afrontar l’inici de la lliga i cohesionar l’equip amb l’arribada dels nous fitxatges. Míchel, alineant d’inici Sávio, Pablo Torre i Blind, les tres cares noves, va poder començar a treballar en aquests dos aspectes en el primer amistós de dimecres al camp de l’Olot, en què la victòria (2-4) també hi va sumar algunes bones sensacions. Acostumar-se a guanyar mai va malament, encara que sigui en un amistós, com solen dir els entrenadors. Ara bé, com és habitual també en els primers partits de la pretemporada, l’atenció se la van acabar emportant els més joves, i és que van acabar sent els artífexs de la victòria al municipal d’Olot. De fet, tres de les quatre dianes, i també tres assistències, les van fer jugadors que en cap cas tindran fitxa del primer equip aquesta temporada. Minsu va ser l’encarregat de marcar l’1-1 (19’), Iker Almena va fer el 2-2 aprofitant una assistència de Pau Víctor (54’), Jastin va assistir Manu Vallejo en el 2-3 (58’) i en l’última jugada del partit Pau Víctor va marcar el 2-4 (92’) aprofitant una bona passada a l’espai del pivot defensiu Selvi Clua.

Tots presents

L’absència per lesió de Joel Roca i Óscar Ureña al camp de l’Olot semblava que havia de treure protagonisme al planter, però Míchel va donar com a mínim 45 minuts als set jugadors purament de la base que han arrencat la pretemporada amb el primer equip: Iker Almena, Selvi Clua, Antal Yaakobishvili, Kim Minsu, Marc Aznar, Pau Víctor i Jastin García, que va jugar un total de 54 minuts. Tots van respondre de meravella. Qui més dificultats va tenir va ser Aznar, que com a lateral dret va intentar fer la funció d’Arnau d’aparèixer al centre del camp sense gaire èxit, i és que, en aquell moment, en la primera part, l’Olot va collar de valent. D’altra banda, Antal va ser qui va passar més desapercebut, i és que els centrals gironins en la segona part no van tenir gaire feina.

Els altres cinc van participar en els gols esmentats, però a banda de la influència en el resultat van tenir una actuació molt destacada. Minsu, entre línies al costat de Pablo Torre, va ser dels jugadors més participatius de la primera part juntament amb Savinho; Selvi va donar equilibri i criteri a la posició de pivot en la segona part; Almena va oferir detalls de grandíssima qualitat i va demostrar per què és una de les grans promeses del planter; Pau Víctor va intensificar la pressió i va saber trobar espais per aparèixer, i Jastin, tot i no arribar a marcar malgrat tenir una bona ocasió, va ser dels més destacats del partit, un autèntic corcó per la banda esquerra des que va entrar al camp.

“Els joves ens estan ajudant molt i s’estan entrenant molt bé. En línies generals hem tingut més energia en la segona part, però els jugadors del filial han fet molt bon partit. M’agrada veure que el planter del Girona té molta salut i que jugadors com Selvi, Antal, Almena, Jastin i tots els altres hagin fet un partidàs pel meu gust. A poc a poc els que s’ho guanyin poden estar al primer equip”, va comentar Míchel després del partit.

Pas a pas

Lògicament la pretemporada només acaba de començar i el més probable és que en els pròxims partits els jugadors del filial cada vegada vagin perdent protagonisme, tot i que Míchel té clar que si s’ho guanyen els donarà continuïtat. De moment, però, el que és clar és que amb l’amistós al camp de l’Olot han fet el primer pas perquè el tècnic de Vallecas els tingui en compte i passin a formar part de la llista de jugadors amb fitxa del filial que habitualment treballen en dinàmica del primer equip, com ha passat amb Artero, Joel Roca i Ureña. I és que tots ells estaran competint amb el filial a tercera divisió FEF –on es trobaran, per exemple, amb l’Olot–, buscant un ascens molt necessari per al club i per a la seva projecció personal. L’única excepció, a priori, és Pau Víctor, el més veterà –21 anys–, que el club vol renovar –acaba el contracte el 2024– i cedir.

MOLT BON PAPER

Tres assistències i tres dels quatre gols van néixer dels jugadors del planter

LA VALORACIÓ

Han fet un partidàs. A poc a poc els que s’ho guanyin poden estar al primer equip
Míchel Sánchez
entrenador del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)