Girona

Girona, ara ja va de debò

El Girona comença el seu camí en la lliga visitant el Reale Arena per enfrontar-se a la Real Sociedad, un equip de Champions League (17 h, DAZN)

La pretemporada és ja cosa del passat i el conjunt dirigit per Míchel Sánchez ha de traslladar els conceptes treballats i, sobretot, les bones sensacions en el joc de l’estiu a la competició oficial

Les proves han acabat i ara toca que les bones sensacions que ha deixat la pretemporada del Girona es traslladin a la competició oficial, on es reparteixen els punts necessaris per aconseguir els objectius. El del Girona no és cap altre que segellar la permanència tan aviat com sigui possible. I el camí comença al Reale Arena contra la Real Sociedad (17 h, DAZN), un rival de Champions League que ha vist poc canviada la seva estructura i que voldrà mantenir-se a la cresta de l’onada gràcies als bons darrers anys esportius i de gestió que l’han dut amb assiduïtat a jugar les competicions europees. El conjunt blanc-i-vermell sap que per esgarrapar algun punt de la seva visita a Sant Sebastià haurà de mostrar una gran versió ja d’entrada per fer front a les individualitats del rival i a una pressió ben treballada des de fa anys sota el guiatge d’Imanol Alguacil. La pretemporada i el fet d’haver plantat cara al Nàpols (1-1) i haver guanyat el Lazio (2-1), el campió i el subcampió de l’Scudetto, respectivament, són arguments prou sòlids per afrontar el matx amb un optimisme sempre mesurat.

El Girona no perd un partit des que l’última jornada del curs passat, a El Sadar contra l’Osasuna, on va deixar escapar l’última vida que li quedava per accedir a la setena posició i classificar-se per a la Conference League, una competició que sí que disputaran els navarresos. Des de llavors, el bon treball durant el període de preparació (cinc victòries i dos empats) i, sobretot, l’esforç per mantenir un bloc de jugadors prou guanyador i de la confiança de Míchel Sánchez, ha fet que el nivell ja d’entrada dels gironins fos altíssim, lluny dels inicis d’agost acostumats en què la planificació i la construcció de la plantilla era a les beceroles, fet que provocava neguit a tothom. Amb dos o màxim tres retocs per fer, prou importants perquè un o dos han de venir a tapar la pèrdua d’Oriol Romeu, el conductor a la sala de màquines de la medul·lar dels de Montilivi, la sensació és que el Girona ja és un equip fet i capaç d’afrontar amb prou garanties la primera jornada del campionat, allunyat també de les vibracions de la tornada a la màxima categoria a Mestalla, fa just un any.

Un rival consistent

La Real Sociedad fa anys que fa les coses bé i que en recull els fruits esportivament parlant. La confiança envers el seu tècnic, Imanol Alguacil, que sumarà la sisena temporada al capdavant de la banqueta –el segon tècnic que més anys acumula en un mateix equip de primera juntament amb Arrasate (Osasuna), però lluny de Simeone (Atlético), amb tretze–, ha permès que l’equip jugui de memòria estructuralment i que hagi pogut créixer al camp, aconseguir bons resultats i reforçar-se, entre les limitacions, amb jugadors específics per a les posicions diferencials. Aquest estiu, els donostiarres han vist com Sorloth feia les maletes cap al Vila-real, en un traspàs des del Leipzig, i el veterà David Silva, clau en els esquemes tàctics, havia de deixar el futbol per culpa d’una greu lesió als lligaments encreuats del genoll. En el lloc del noruec, els bascos han incorporat André Silva, precisament del Leipzig, tot i que és baixa per lesió, però en la posició del canari el càsting encara està obert –Hamari Traoré ha reforçat el lateral dret i algun jugador del filial ha fet el salt, com cada any–. En tot cas, un equipàs de Champions, i el primer repte per al Girona.

FER-HO BO

El Girona arriba al duel després de no perdre cap dels set partits de la pretemporada

EL SISÈ CURS

Simeone és l’únic que supera Imanol com el tècnic amb més cursos a la mateixa banqueta

Un onze que surt gairebé sol

Amb les baixes de Santi Bueno, Toni Villa, Ibra Kébé, Borja García, Callens, Artero, Joel Roca, Ureña i Jastin –Míchel sí que recupera Valery i Juanpe–, el Girona va viatjar ahir en un vol xàrter fins a Sant Sebastià. Encara amb un parell o tres d’arribades per concretar-se, l’entrenador de Vallecas té clara la porteria, amb Gazzaniga com a titularíssim; i la línia de quatre, amb Arnau, David López, Blind i Miguel amb un lloc segur a l’onze. Al mig del camp, segons la tàctica podrien variar les coses. Amb el 4-2-3-1 Yangel i Aleix Garcia ocuparien el doble pivot amb Tsygankov, Iván Martín o Pablo Torre i Savinho a la mitjapunta, a més de Stuani com a referència; i amb el 4-3-3, seria el d’Ulldecona el pivot, amb Yangel ben a prop i Iván Martín iniciant la pressió. A dalt, sempre Tsygankov, Savinho i Stuani, hi tindrien un lloc.

Jastin renova fins al 2027

El Girona va anunciar la renovació fins al 30 de juny del 2027 d’una de les sensacions de l’estiu en el primer equip. Davant l’interès de diversos equips europeus, Jastin Garcia ha firmat un nou contracte com a blanc-i-vermell després d’una pretemporada exquisida a les ordres de Míchel en la qual ha fet una diana i ha donat dues assistències en els 356 minuts de joc que ha acumulat en sis partits. El lleidatà, de només 19 anys, va arribar al club el curs 2019/20 per incorporar-se al cadet A, i després de passar pel juvenil C i B, l’última campanya va compaginar el juvenil A de divisió d’honor amb el filial de 3a FEF.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)