Girona

Míchel: “Treure un punt com l’hem tret, és un bon inici de curs”

El tècnic gironí ha valorat positivament el punt que s’han endut en la primera jornada de la lliga.

Valoració

“Vam parlar de mentalitat i em quedo amb això. La mentalitat de l’equip davant un rival de Champions, que porta treballant des de fa molts anys igual i a un nivell altíssim. Un equip que et pressiona a l’home, amb jugadors forts als duels i una qualitat tècnica espectacular, i tot i això, no hem renunciat a ser nosaltres, això ens donarà molt. Avui ens ha costat. No hem sabut superar la pressió, però la insistència ha fet que ells també patissin. En la idea de sotmetre’ns no han estat dominadors del tot. Han aprofitat les recuperacions per fer-nos mal. Em quedo amb la mentalitat de l’equip, perquè jugant així contra un rival com la Real, amb una de les millors pressions de la lliga, treure’n un punt com l’hem tret és un bon inici del curs.”

Mercat

“Portem una pretemporada sencera i el partit d’avui. L’equip està bé, necessitem un jugador més al mig del camp i una possibilitat a dalt, o extrem o un altre punta diferent al que ja tenim. Estic molt content i no he vist res que em sorprengui respecte a la idea que porta la direcció esportiva. Hem encertat molt en els fitxatges per la idea que tenim i el club que som. Estic molt content amb el rendiment, més enllà dels dies bons i dolents que tothom pot tenir. Falten dos o tres detalls i la plantilla estarà completament tancada.”

Dovbyk

“Tenim moltes expectatives en ell, però hem de tenir tranquil·litat. Acaba d’arribar i està en un procés d’adaptació a tot, la ciutat, l’equip, etc. Avui ha fet 30 minuts bons, igual que Stuani n’ha fet 60 d’excepcionals, s’ha buidat. Tenim dos davanters que ens asseguren gol i un equip que el buscarà, tot i les dificultat que anirem trobant. Crec que es un jugador que ens pot ajudar en això i que té característiques diferents a les d’Stuani, però són dos davanters que es complementen perfectament i fins i tot poden jugar junts. Ens millora i ens completa i me n’alegro que avui hagi fet el gol, però el treball de tot l’equip ha estat espectacular.”

Miguel

“Tinc dos laterals que poden jugar per dins, per fora i en línia de tres. Avui hem optat perquè Arnau estigués pendent d’Oyarzabal, posant-lo en línia de tres, deixant a Miguel en situacions per donar-nos superioritat per dins. Però, no hem trobat la superioritat perquè ells han fet marcatge a l’home. Llavors, només teníem a Gazzaniga en superioritat. A la segona part hem intentat jugar amb Stuani més directes i buscant alternatives per tenir més control en camp rival. Però la Real és un equip que et treu aquesta possibilitat, van molt bé als duels, no et donen temps a aixecar el cap. Miguel és un jugador que ens pot gènera profunditat per fora i joc per dins. El que volem és controlar al partit, per tant buscarem alternatives segons el rival per ser un equip amb la capacitat de control que volem.”

Amb les idees clara

“Aixi som nosaltres. El que vull és que l’afició estigui orgullosa de que ho donem tot i amb una idea molt clara, que ens portarà a aconseguir bons resultats. Si avui li dic a David que perquè hagi fallat una passada que ja no el faci, m’estic traicionant a mi mateix, no a ell, i no ho penso fer.”

Pressió estil Real

“El nivell de la pressió no m’ha sorprès perquè el seu nivell és altíssim. És un equip de Champions amb uns jugadors espectaculars i un entrenador espectacular. I a més, tenen una idea molt clara. Havíem buscat alternatives, però portar el central a 70 metres de la porteria i que et segueixi tota l’estona, hi ha equips que no ho fan, però la Real sí. Zubeldia anava amb Miguel anés on anés. S’arrisquen als duels i en algunes situacions el talent dels seus jugadors afavoreix a què puguin treballar d’aquesta manera. Nosaltres hem fet moltes coses bé. Els errors els assumeixo com a meus. No hi ha cap jugador que cregui que ha fet un mal partit. Tots han fet el que buscàvem fer i així serem. Serem un equip que controlem els partit però avui no ens ha deixat.”

Yan Couto

“A l’hora de fer l’alineació a solució era Iván Martín o un jugador a l’extrem. Valery venia de lesió. Al mig del camp només teníem a Iván i Selvi per si i li passava alguna cosa a Yangel o Aleix i no volia avançar David. Volia un recanvi pels migcampistes a la banqueta que coneixes bé la nostra idea, com és Iván. Per fora era o posar Victor per fora i Savio cama canviada o al revés, i un altre punta però contra la Real no ho veia. Volia jugadors ràpids per fora perquè sabia que pressionarien molt per dins. I per això hem posat a Yan per l’esquerra, que alguns partits ja l’havíem posat i també als entrenaments. Tinc jugadors molt polivalents i que amb la nostra idea són capaços de superar les dificultats del partit.”

Pablo Torre

“Va tenir un cop contra el Blackburn. Ha estat 10 dies parats i necessita el ritme de la competició. No ha tingut tots els minuts a primera, i està entrant a la competició pràcticament de primeres. Tenim moltes expectatives posades en ell perquè per dins és capaç de jugar en espais reduïts i generar superioritat. Ha fet una mitja hora boníssima com tots els canvis. És un jugador que l’exigiré molt ja que crec que té gol i última passada i això fa la diferència en el futbol, i ara no ho està donant. Ha de completar la resta per tal de ser un equip com la Real que físicament ho hagis de donar tot.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)