Girona

Il·lusió, efectivitat i gols

El Girona supera el Getafe i obté la primera victòria en la lliga en el debut davant d’una afició blanc-i-vermella que sua i gaudeix amb el seu equip

Stuani, amb un doblet, torna a acabar ovacionat gràcies a la seva eficàcia i demostració d’olfacte

Local 3 Visitant 0

GETAFE:David Soria, Damián (Gorka, 88’), Domingos Duarte, Mitrovic (Portu, 59’), Gastón, Juan Iglesias, Djené, Maksimovic, Aleñá (Santi, 66’), Borja Mayoral (Choco Lozano, 59’) i Latasa. GIRONA:Gazzaniga, Arnau (Bernardo, 90’), David López, Blind, Miguel, Aleix Garcia, Yangel Herrera (Selvi, 90’), Iván Martín (Pablo Torre, 84’), Tsygankov, Savinho (Valery, 71’) i Stuani (Dovbyk, 71’). GOLS:1-0 (12’) Yangel Herrera. 2-0 (56’) Stuani. 3-0 (65’) Stuani.ÀRBITRE:Figueroa Vázquez (comitè andalús).VAR:Prieto Iglesias (navarrès).T.G.:a Gazzaniga (45+2’) i Iván Martín (62’), del Girona i a Latasa (7’), Mayoral (28’), Mitrovic (29’), Bordalás (30’), Djené (50’) i Duarte (92’), del Getafe.T.V.:cap.PÚBLIC:11.784 espectadors a l’estadi de Montilivi.INCIDÈNCIES:Abans del partit es va guardar un minut de silenci en memòria dels socis del Girona que han perdut la vida durant l’estiu, entre ells el número 1, Ramon Marro.

Montilivi no falla. I Montilivi no va fallar tot i una calor asfixiant que acompanyava a quedar-se a casa, amb el ventilador a dos metres, el confort del seient del sofà i un refresc a la mà. Qui va triar, però, la bona opció d’apropar-se al camp a animar el seu Girona i suar amb ell –literalment– va tornar a casa amb la satisfacció que dona un triomf contundent, contra un equip rocós i poc simpàtic en l’estrena de la lliga 2023/24 com a local. El conjunt dirigit per Míchel Sánchez van donar tota una lliçó d’efectivitat i bona punteria capitanejat per Cristhian Stuani, que no es cansa de fer gols ni de sentir com la seva gent l’ovaciona. Una diana inicial de Yangel Herrera, en el primer acte, i dues més del de Tala, ja en el segon, van aplanar el camí de la victòria per a un conjunt blanc-i-vermell que suma quatre punts en els primers sis que s’han posat en joc.

No havia començat el partit i Montilivi ja va oferir una primera ovació. Eloi Amagat es va poder acomiadar dels aficionats damunt de la gespa en un preludi del que acabaria passant més endavant. L’“uruguayo!, uruguayo!” va tornar a retronar a l’estadi després de cada diana del charrúa i en el 71’, quan Artem Dovbyk, que va descobrir de quin peu calça la seva competència en l’atac, el va substituir. Abans de tot això, però, molta feina a fer, molt picar pedra per desgastar un rival rocós que quan ajunta les línies és gairebé impenetrable. Però Aleix va trobar l’escletxa en l’inici de la jugada que va acabar amb l’1-0. El canvi de joc del d’Ulldecona va ser exquisit per tal que Savinho controlés, encarés el seu marcador i assistís precís al cap de Yangel Herrera, que arribant des de la segona línia va superar l’estirada de Soria en boca de gol (12’). Ben aviat, els gironins van fer el que semblava el més complicat, obrir la llauna contra un Getafe que se sent bé sense pilota i defensant-se del contrincant, i sort del VAR, ja que l’assistent havia assenyalat un fora de joc de Savinho que no ho era.

Iván Martín trobava i generava joc entre línies per desestabilitzar l’entremat ideat per Bordalás. Miguel, fent d’interior i mitjapunta, també generava superioritat i estrès entre els blaus, que ho van intentar tímidament després d’una falta a la frontal llançada per Damián (21’), o d’un xut sec de Gastón, al segon pal (49’).

Stuani sempre hi és

En el segon acte, el Girona va sortir encara amb les idees més clares sobre com havia de fer mal al rival. Demostrant la seva qualitat tècnica, Blind va servir una pilota a l’espai cap a la cursa de Miguel i el madrileny va treure’s de la màniga una centrada al segon pal bombejada que Stuani va fer encara més bona estirant la cama i colant l’esfèrica a dins de la porteria de Soria (56’), encarant el partit del bàndol gironí, sabedor que al Getafe li costaria molt afrontar el desavantatge de 2-0 en el marcador. Tot i que Gazzaniga va posar l’ai al cor als aficionats amb una sortida en fals que Juan Iglesias gairebé aprofita poc després, l’eufòria de Montilivi es va acabar de desfermar en el 65’ amb el doblet del de Tala, que va tornar a demostrar que en això de l’olfacte de gol i l’oportunisme pocs jugadors de primera el superen. Savinho va fer una centrada rasa que incomprensiblement Soria no va saber ni poder retenir. La pilota, morta al vèrtex de l’àrea petita, va caure als peus de Stuani, que va creuar la rematada per establir el que seria el 3-0 definitiu, el número 51 en els 99 partits que ha jugat a primera com a jugador del Girona. Fins al final del matx, poca cosa del Getafe, les ovacions en els canvis –Portu va tenir la seva– i alguna acció per poder fer fins i tot el quart.

LA PRIMERA OVACIÓ

Eloi va saltar a la gespa per dir adeu a l’afició en uns prolegòmens plens d’emoció

VIES TÀCTIQUES

Iván Martín no es va cansar d’oferir joc entre línies i Miguel va fer anar de bòlit a tothom

LA SEGONA LÍNIA

Yangel va obrir la llauna amb un gol de cap a centrada de Savinho i amb incertesa del VAR

OPORTÚ

Primer rematant estirant la cama i després sent el més murri, Stuani va sentenciar

UNA ASSEGURANÇA

Amb Míchel, el Girona ha guanyat els tres partits en què s’estrenava a Montilivi en la lliga

MINUT A MINUT

12’ Canvi de joc d’Aleix Garcia cap a l’esquerra. Savinho controla, fa la centrada i Yangel fa gol amb el cap tot i que l’assistent l’anul·la per fora de joc del brasiler. El VAR el fa rectificar i dona validesa a l’1-0. 21’ Mans de Blind a la frontal i falta servida de manera indirecte pel Getafe que Damián executa llepant el pal esquerre de Gazzaniga.
49’ Centrada passada de Damián al segon pal que caça Gastón, l’altre lateral, però el seu xut acaba a les mans de Gazzaniga.
56’ Blind la posa a l’espai cap a Miguel Gutiérrez, que fa una centrada al segon pal forçada que pot rematar Stuani estirant la cama com pot per superar un David Soria ja batut (2-0). 57’ Gazzaniga surt a buscar bolets i Juan Iglesias gairebé ho aprofita per retallar distàncies amb un xut que surt per poc a fora.
65’ Centrada de Savinho des de l’esquerra que semblava estèril però que David Soria no sap ni pot retenir i Stuani, molt atent, acaba colant l’esfèrica a dins la porteria (3-0).
91’ Dovbyk fa una cursa a l’espai i prova un xut fort i sec que acaba massa centrat i refusat per David Soria.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)