Girona

Selvi s’afegeix a la llista

Debut. El migcampista va saltar al terreny de joc en el 90, però va acabar disputant gairebé nou minuts de prolongació en la seva estrena a primera

El Girona va afegir en el duel contra el Getafe a Montilivi un integrant més a la llista de futbolistes que han defensat el club a primera (el 59è) i també a la llista de debutants a la màxima categoria amb el club blanc-i-vermell (el 33è). Selvi Clua va ingressar al terreny de joc en el lloc de Yangel Herrera en l’últim minut del temps reglamentari, però el migcampista tarragoní va acabar jugant gairebé nou minuts de temps afegit atorgat a la segona part per Figueroa Vázquez.

Selvi Clua Oya va néixer a Tarragona el 29 de gener del 2005. Fill del també futbolista Selvi Clua Feliu, tortosí i exjugador del Nàstic durant els noranta, entre d’altres, va arribar al Girona l’estiu del 2021 procedent del Gimnàstic després d’acabar l’etapa de cadet amb el conjunt grana. En el seu primer any com a gironí el migcampista va competir amb el juvenil B de lliga estatal i en la passada temporada, tot just en el seu segon any de juvenil, va fer el salt a l’equip de divisió d’honor, amb el qual va disputar una dotzena de partits abans de fer un nou salt al filial de tercera FEF, amb qui va acabar tenint fitxa i tot.

Aquest estiu, en el seu darrer any de juvenil, ja ha estat convocat per Míchel Sánchez per fer la pretemporada amb el primer equip i, de fet, el jove tarragoní va tenir un paper protagonista, ja que va participar en els set amistosos que va disputar el Girona i va acumular 297 minuts de joc amb assistència inclosa a Pau Víctor en el primer matx al camp de l’Olot.

Salts endavant

Selvi està cremant etapes amb el Girona amb passos de gegant, però la qualitat i les característiques que té el jugador han cridat l’atenció de Sergi Mora, que l’ha tingut al juvenil, d’Axel Vizuete, al filial, i ara de Míchel Sánchez, que no entén d’edats sinó d’esforç i mèrits en els entrenaments. L’últim jugador a debutar amb el primer equip del Girona pot jugar al pivot o al doble pivot, ja que té molt recorregut, cames per suportar l’equip i un gran desplegament que li fa guanyar duels amb facilitat. Sergi Mora, que ha dirigit el mig en la curta etapa al juvenil A de divisió d’honor el defineix així: “Domina la transició defensiva perquè està sempre ben posicionat i té una bona lectura del joc. En fase defensiva s’anticipa bé, té un bon joc aeri i amb pilota mostra personalitat i sang freda i guanya duels. És un jugador molt complet tant en fase defensiva com en fase ofensiva.”

Per a Selvi Clua, el 20 d’agost, el Getafe i Montilivi romandran sempre en la seva memòria. El debut sempre és especial i en clau Girona és el segon jugador més jove a fer-ho, només superat pel més precoç: Joel Roca.

ELS DEBUTANTS A 1A AMB EL GIRONA

Curs 2017/18
1. Yassine Bounou
2. Pablo Maffeo
3. Juanpe Ramírez
4. Àlex Granell
5. Pere Pons
6. Aday Benítez
7. Michael Olunga
8. Douglas Luiz
9. Choco Lozano
10. Pedro Alcalá
11. Larry Kayode
12. Eloi Amagat
13. Kevin Soni
Curs 2018/19
14. Pedro Porro
15. Valery Fernández
16. Patrick Roberts
17. Seydou Doumbia
18. Seung Ho Paik
Curs 2022/23
19. Santi Bueno
20. Ramon Terrats
21. Yan Couto
22. Taty Castellanos
23. Òscar Ureña
24. Arnau Martínez
25. Javi Hernández
26. Reinier Jesús
27. Joel Roca
28. Alexander Callens
29. Ricard Artero
Curs 2022/23
30. Daley Blind
31. Sávio Moreira
32. Artem Dovbyk
33. Selvi Clua
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)